Het zwembad is weer open

10-05-2020

 

In de laatste persconferentie kwam positief nieuws naar buiten. Vanaf 11 mei mogen binnenzwembaden weer mensen toelaten. Ook voor degene met een ander lidmaatschap, bijvoorbeeld fitness, bij On Campus hebben wij een leuk nieuwtje – ook jij mag banenzwemmen.

De afgelopen dagen hebben wij er alles aan gedaan om ons sportcomplex in te richten naar de gestelde Coronarichtlijnen. Zowel voor ons als voor jullie gelden namelijk strikte regels. In dit bericht brengen wij je op de hoogte over de openingstijden en richtlijnen voor de komende tijd. Lees het goed door.

 

Maandag om 19.00 uur openen wij onze deuren

Wij zijn erg blij om te kunnen vertellen dat wij aanstaande maandag, 11 mei 2020, om 19.00 uur de eerste banenzwemmers kunnen ontvangen. Wij moeten ons hierbij aan strikte regels houden. Dit houdt onder andere in dat wij kleine groepen tegelijkertijd kunnen toelaten in onze zwembaden. Let op: je mag je vanaf 18 mei twee keer per week inschrijven voor het banenzwemmen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen terecht kan. Je dient je plek dus te reserveren via de app. Hierover volgt later in dit bericht meer informatie.

 

Verantwoord zwemmen bij On Campus – de regels

Een ieder die bij On Campus komt zwemmen dient zich aan de door RIVM opgestelde richtlijnen te houden. Op die manier zorgen we ervoor dat verspreiding van het virus wordt tegengegaan. Lees daarom voor uw eigen veiligheid en die van een ander de onderstaande regels goed door.

 

1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;

2. Kom alleen op vooraf besproken tijden. Dit betekent de tijd waarop je een plek hebt gereserveerd in de app (hierover volgt later meer uitleg);

3. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;

4. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of de auto;

5. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;

6. Volg altijd de aanwijzingen op van de daartoe bevoegde personen;

7. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;

8. Trek thuis je badkleding aan.
Op de aangeduide locatie, een afgeschermde ruimte aan de badrand, hoef je als zwemmer alleen je ‘overkleding’ uit te trekken. Deze dien je op te bergen in een door jou meegenomen sporttas. Deze tas en je schoenen krijgen vervolgens een plek toegewezen. Na het zwemmen kun je omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;

9. Was voorafgaand en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

10. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;

11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);

12. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;

13. Douche thuis voor en na het zwemmen;

14. Verlaat direct na het zwemmen en zo spoedig mogelijk de accommodatie via de routing naar de aangewezen uitgang.

15. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/ of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je weer sporten en naar buiten;

17. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

18. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) tot 7 dagen na de vaststelling.

19. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

20. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 

Download de app

Wij vinden het super dat wij weer mensen kunnen ontvangen in de accommodatie. Om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd wil zwemmen, is het nodig een plek te reserveren via de app, virtuagym. Hieronder volgt een uitleg hoe je dit kunt doen.

 

Stap 1. Je hebt bij aanschaf van het lidmaatschap via e-mail een uitnodiging ontvangen met een link waarmee je je persoonlijke account voor de nieuwe app en online omgeving kunt activeren. Activeer eerst je account.

Stap 2. Download de iPhone-app of Android-app en log in.

Stap 3. Na het activeren van je account kun je het platform bezoeken.

Stap 4. Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je ook onze interactieve mobiele app voor Android en iPhone downloaden (Let op: activeer eerst je account, download daarna de app). Zoek in de Appstore of Google Play naar 'On Campus Zwolle'.

 

Een plek reserveren

Je hebt de app geïnstalleerd, super! Wat nu? Om te kunnen deelnemen aan het banenzwemmen is het noodzakelijk om een plek te reserveren. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Open de app. Wanneer je eenmaal bent ingelogd hoef je dit niet meer te doen. Je komt dus direct op het beginscherm.

Stap 2. Klik op het klokje (rooster)

Stap 3. Bovenaan het scherm, kun je twee dingen selecteren. Ten eerste: de gewenste datum waarop je wil zwemmen. Met de pijltjes links en rechts van de datum kun je een dag naar achter of naar voren. En ten tweede: de gewenste afdeling waar je een activiteit bij wil reserveren (in dit geval zwemmen). Het selecteren van de afdeling doe je door onder de datum op het pijltje te klikken, deze staat hier rechts van. Selecteer zwemmen.

Stap 4. In het zwemrooster zie je blauwe tijdsvakken staan. Klik op het tijdsvak wanneer jij graag zou willen zwemmen.

Stap 5. Reserveer je plek. Dit doe je door op de button ‘reserveer nu’ te klikken. Let op: VOL=VOL. Je kunt jezelf wel op de wachtlijst plaatsen. Dit doe je door op ‘zet op wachtlijst’ button te klikken. Wanneer er een plek vrijkomt ontvang je een melding. Dan is het wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Stap 6. Je plek is nu gereserveerd. Je ontvangt een melding en een e-mail ter bevestiging.

Stap 7. Ben je verhinderd? Je kunt je afmelden door opnieuw de activiteit te openen en te klikken op ‘reservering annuleren’.

 

Heb je vragen over het gebruik van het platform en/ of de app, kijk dan eerst op www.on-campus.nl/nieuwe-app. Is je vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Bel 088-4697000 of stuur een mail naar info@on-campus.nl.

 

Kom maximaal twee keer per week zwemmen

In het zwemrooster vind je de activiteiten waar op je kunt inschrijven. Let op: per tijd vind je twee keer de activiteit ‘banenzwemmen’. Eén activiteit vind plaats in het instructiebad, de ander in het wedstrijdbad. Het bad waarvoor je reserveert dien je ook te gebruiken.

 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om minimaal eens per week te zwemmen. Wij zullen er de komende weken op handhaven dat er geen mensen zijn die zich vaker dan twee keer per week inschrijven voor het banenzwemmen.  Let op: het is niet toegestaan om twee tijdsblokken na elkaar te reserveren. Wij rekenen hierin op je medewerking.

 

Houd onze social media en website in de gaten

Wij blijven de komende periode de richtlijnen volgen die de overheid stelt. Via onze website en social media kanalen (@ OnCampusZwolle via Instagram en Facebook) houden wij je op de hoogte van alle actualiteiten rondom On Campus en het coronavirus. Wij raden aan deze in de gaten te houden.

 

Delen op Google +

Meer nieuws