Maatregelen worden aangescherpt

14-10-2020

 

Het aantal besmettingen loopt flink op en daarom heeft de overheid op dinsdag 13 oktober weer strengere maatregelen aangekondigd. Wij als sportaccommodatie worden helaas opnieuw getroffen.

 

Laten we voorop stellen dat wij heel blij zijn dat wij nog steeds open kunnen blijven. Dit willen wij uiteraard graag zo houden. Daarom gaan wij er alles aan doen om bij te dragen aan het terugdringen van het aantal besmettingen.

 

Vanaf donderdag 15 oktober 2020 gaan de onderstaande wijzigingen plaatsvinden.

 

De zaalsport stopt

Vrijwel alle activiteiten waarbij de 1,5 meter niet te waarborgen is, stoppen. Dit houdt in dat de zaalsport niet meer wordt gegeven.
Ter compensatie mag iedereen met een zaalsportabonnement deelnemen aan banenzwemmen en vrij fitness. Aanmelden hiervoor gaat via de receptie.

 

Geen één-op-één therapiebegeleiding meer

De 1,5 meter is hierbij niet te waarborgen. Daarom kunnen wij niet anders dan deze activiteit te annuleren. Wanneer dit weer hervat wordt hangt samen met het verloop van het virus.

 

Zwembadaantallen worden aangepast

Wij gaan weer terug schalen in de aantallen bij het zwembad. Op die manier willen wij ook in het bad kruisverkeer voorkomen. Let op: sta je ingeschreven voor een activiteit de komende dagen? Dan kan het zijn dat je activiteit wordt geannuleerd. Hierover wordt later in het nieuwsbericht meer uitleg gegeven.


Banenzwemmen

De aantallen tijdens het banenzwemmen in het wedstrijd- en instructiebad gaat naar twaalf. Er wordt hierbij weer gezwommen in twee groepjes van zes met een dubbelen baan. Zwemmen gebeurt in rondjes. Vanaf 15 oktober geldt er een maximum van drie keer banenzwemmen per week.

 

Groepslessen

De groepslesgrote in het instructiebad gaat naar twaalf personen. Voor de groepslessen in het therapiebad is plek voor acht zwemmers. Vanaf 15 oktober is het toegestaan om deel te nemen aan één (zwem)groepsles per week.

 

Therapiebad

Voor de activiteit vrij warmwaterzwemmen kunnen vanaf 15 oktober acht personen tegelijkertijd deelnemen. Zoals al eerder genoemd stopt de één-op-één begeleiding volledig.

 

Functionaliteiten zwembad

Wij zijn genoodzaakt om de kleedruimtes en douches opnieuw te sluiten. Bij het zwembad geldt dat de kleedruimtes worden omgedoopt naar kledingsluis. De kleding wordt meegenomen naar de zwemzaal en krijgt daar zijn plek in het kledingrek.
Wij gaan eigenlijk weer terug naar de regeling zoals die was voor de laatste versoepelingen. Dus je komt in badkleding, je spullen krijgen een plek toegewezen, na afloop haal je deze weer op en je doucht thuis.

 

Annuleringen volgende week

De wijzigingen gaan van kracht vanaf donderdag 15 oktober. Echter staan er al lessen volgeboekt die vanaf dat moment minder sporters kwijt kunnen. Wij hanteren de regel, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarom wordt voor de personen die zich als laatst hebben ingeschreven de activiteit geannuleerd. Mocht dit bij jou het geval zijn dan ontvang je hierover een email. Kijk op onze website of via de app op welke data en tijdstippen er nog wel ruimte is om te komen sporten.

Let op: wij hanteren een maximum van 3 keer banenzwemmen per week en één groepsles.

 

Fitness

Bij de fitness zijn wij ook genoodzaakt om weer enkele wijzigingen door te voeren.

 

Groepslessen

De bootcamp gaat naar binnen om kruisverkeer op de campus te voorkomen. De les kickboksen wordt weer gegeven zonder dat er contact plaatsvindt tussen de sporters.

 

Kleedruimtes en douches

De kleedruimtes en douches worden opnieuw gesloten. De spullen kunnen, net zoals in de huidige situatie, meegenomen worden naar het fitnesscentrum en opgeborgen in het rek.

De routing in de fitness blijft ongewijzigd.

 

Wij willen nogmaals onze complimenten geven aan een ieder die onze accommodatie de afgelopen tijd heeft bezocht. De regels worden goed nageleefd en samen zorgen we voor een veilige sportomgeving. Wij hopen uiteraard dat door deze strengere maatregelen het aantal besmettingen wordt teruggedrongen. Samen krijgen we het virus opnieuw onder controle. Alvast bedankt voor je begrip en medewerking.

 

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor updates rondom het coronavirus.

 

Heb je vragen rondom bovenstaand nieuwsbericht? Neem dan contact met ons op.

Delen op Google +

Meer nieuws