Nieuwe maatregelen

13-11-2021


On Campus moet gaan controleren op geldige coronatoegangsbewijzen. Ook de mondkapjesplicht komt terug. Helaas is het publiek bij sportwedstrijden of zwemlessen na de persconferentie op 12 november ook niet meer toegestaan.

Ben je gevaccineerd, heb je een herstelbewijs of ben je negatief getest? Dan ben je welkom om bij ons te komen sporten. Wie, hoe en wanneer wij controleren verduidelijken wij in dit nieuwsbericht. Wij verzoeken je vriendelijk dit goed door te lezen.

 

Wie worden er wel gecontroleerd en wie niet?

Iedereen van 18 jaar en ouder die deelneemt aan een sportactiviteit binnen er één bijwoont, wordt verplicht een coronatoegangsbewijs te hebben. Dit houdt in dat je toegang krijgt tot activiteiten wanneer je in het bezit bent van een geldige QR-code. Ben je een bezoeker aan de hogeschool? Dan word je niet gecontroleerd.

 

Hoe en wanneer gaan wij controleren?

Kom je sporten? Dan vragen wij je vriendelijk om voorafgaand aan de activiteit je QR-code* te laten scannen. Dit doe je op het door ons gecreëerde QR-scanpunt. Deze is duidelijk aangegeven in de entreehal (gebouw Z begane grond, waar ook de On Campus receptie zich bevindt).
 

Het controleren verloopt als volgt:

  • Je wacht netjes bij het punt tot je aan de beurt bent. Houd je QR-code en geldig ID-bewijs bij de hand.
  • Onze collega controleert of je inderdaad in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs.
  • Wanneer dit het geval is ontvang je een On Campus toegangsbewijs (bijvoorbeeld een munt of een bandje). Let op: dit bewijs geldt als toegang voor je sportactiviteit. Geen On Campus toegangsbewijs betekent geen toegang.
  • Je gaat met het toegangsbewijs naar je activiteit en levert deze in bij de instructeur. De instructeur controleert daar nogmaals of je ook bent aangemeld via de app.
  • Als alles is goedgekeurd kun je lekker gaan sporten.
     

Tip: zorg dat je voldoende tijd hebt voor je activiteit om een munt te halen zodat de instructeur geen hinder ondervindt tijdens de les.

 

*Een geldige QR-code kun je tonen in de Coronacheck-app of middels een geprinte versie. Dit kan bestaan uit: een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve test (maximaal 24-uur oud). Een bewijs in een andere vorm, zoals het gele vaccinatieboekje of vaccinatieregistratiekaart, is niet geldig. 

 

Publiek van activiteiten

Ben je geen sporter bij On Campus maar kom je als publiek? Bijvoorbeeld omdat je zoon/dochter afzwemt of je favoriete korfbal vereniging een wedstrijd speelt. Ook dan ben je verplicht een QR-code te laten scannen. De handhaving hiervan ligt bij de zwemschool/vereniging zelf. Het kan dus zijn dat zij op een andere wijze controleren dan dat wij dat doen.

 

Bootcamp

Voor onze buitenactiviteit bootcamp hoef je geen QR-code te laten zien. Maar maak je gebruik van de kleedkamers? Dan wel.

 

Bezoekers Fysiomobilae
Breng jij een bezoek aan fysiomobilae? Dan hoef je niet in het bezit te zijn van een geldige QR-code. Maar ga jij zwemmen met fysiomobilae? Dan dien je wel in het bezit te zijn van een geldige QR-code. Controle gaat via Fysiomobilae zelf. Je hoeft je dus niet te melden bij ons scanpunt.

 

Vergeet je mondkapje niet

Ook vanaf 6 november zijn de mondmaskers weer verplicht in verkeersruimtes voor iedereen van 13 jaar en ouder. Het kapje mag af tijdens het sporten en in kleedruimtes. De regels kent iedereen inmiddels. Wij verwachten hierin jullie medewerking.

 

Geen publiek

Het is per 13 november (19.00 uur) niet meer toegestaan om te kijken bij sportwedstrijden of zwemlessen, ook niet met een geldige QR-code. Benieuwd welke regels er nog meer gelden per vereniging of zwemschool? Dat communiceren de partijen zelf.

 

Als sportorganisatie moeten wij te allen tijde de regels volgen die de overheid stelt. Wij snappen dat deze veranderingen niet zorgen voor een ideale situatie.  Toch zijn wij erg blij dat wij in ieder geval openstelling mogen hanteren en jullie kunnen blijven voorzien van ons huidige aanbod. Wij hopen in alle gevallen te kunnen rekenen op je begrip. Hopelijk tot snel.

 

Delen op Google +
Terug

Meer nieuws