Start buitensport

23-05-2020

 

Afgelopen maandag, 25 mei was het zover, we konden starten met het buiten aanbieden van sport. Onze accommodatie is volledig Coronaproof en sportklaar gemaakt. De eerste week zit erop en is zeer goed verlopen. Een ieder heeft zich keurig aan de regels gehouden. Daarom is het vanaf komende dinsdag, 2 juni, toegestaan om twee buitensportlessen te volgen.

 

Kom je ook sporten? Vergeet dan niet het sportbeleid in dit bericht goed door te lezen.

 

Welke les ga jij volgen?

Op maandag- t/m donderdagavond kun je bij On Campus buitensporten. Wij hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk lessen een plek te geven in ons buitensportrooster. Gezien de omstandigheden, zoals locatie, tijden en de regels die nageleefd moeten worden, zijn niet alle sporten op locatie mogelijk. Wij rekenen hierin op je begrip.

 

Let op: Wij vinden het belangrijk dat iedereen één keer per week een les kan volgen. Vanaf dinsdag 2 juni is het daarom toegestaan om twee (buiten)lessen te volgen. Daarnaast mag je ook nog twee keer banenzwemmen, ongeacht het abonnement dat je bij ons hebt.

Het is niet toegestaan om twee tijdsblokken achter elkaar te reserveren. Dit geldt zowel voor de buitensportlessen, als voor het banenzwemmen. Reserveer van tevoren een plek in de app.

 

Vergeet niet om zelf een gevulde bidon, matje en handdoek mee te nemen. 

 

Het buitensportaanbod is te vinden in het fitnessrooster.

 

 

Verantwoord sporten bij On Campus – de regels

Een ieder die bij On Campus komt sporten dient zich aan de door RIVM opgestelde richtlijnen te houden. Op die manier zorgen we ervoor dat verspreiding van het virus wordt tegengegaan. Lees daarom voor uw eigen veiligheid en die van een ander de onderstaande regels goed door.

1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;

2. Kom alleen op vooraf besproken tijden. Dit betekent de tijd waarop je een plek hebt gereserveerd in de app (hierover volgt later meer uitleg).

3. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;
4. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of de auto.

5. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;

6. Volg altijd de aanwijzingen op van de daartoe bevoegde personen;

7. Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet;

8. Trek thuis je sportkleding aan en neem een handdoek, gevulde bidon en matje mee als je komt sporten;

9. Was voorafgaand en na afloop van het bezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

10. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;

11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);

12. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;

13. Douche thuis;

14. Verlaat direct na het sporten zo spoedig mogelijk de accommodatie;

15. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/ of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je weer sporten en naar buiten;

17. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

18. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) tot 7 dagen na de vaststelling.

19. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

20. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 

Kom maximaal twee keer per week sporten

In het fitnessrooster vind je de activiteiten waar op je kunt inschrijven.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om minimaal eens per week buiten te kunnen sporten. Wij zullen er de komende weken op handhaven dat er geen mensen zijn die zich vaker dan twee keer per week inschrijven voor een buitensportactiviteit. Het is wel toegestaan om hiernaast nog twee maal per week te zwemmen.

 

Buiten locaties

De sporten worden aangeboden op diverse locaties rondom On Campus. Kijk voor je bezoek goed in het rooster waar de les plaatsvindt. 

 

Grasveld Geijdanus: één van de locaties is het grasveld achter het Greijdanus, deze vind je hier: 

Kom je langs Windesheim? Ga voorbij P1 (hoofdparkeerplaats On Campus). Vervolg je weg voorlangs het Greijdanus. Ga de eerste weg links, vervolgens ga je door tot einde van de straat en daar zie je het grasveld liggen.

Wanneer je via de achterkant van windesheim komt, over de fietspaden, ga dan langs On Campus. Blijft wel op het fietspad. Ga de eerste links en daarna de eerste verharde weg rechts. Vervolg je weg rechtdoor tot einde straat en dan ben je bij het grasveld.

De atletiekbaan: deze vind je op P1 (On Campus parkeerplaats). Wanneer je de parkeerplaats op komt is het achterin links.

 

Annuleren van lessen

Wanneer het regent of te koud is (bijvoorbeeld voor yoga of pilates) kan het zijn dat de les geannuleerd wordt. Hierover ontvang je één uur voor aanvang van de les een e-mail. 

 

Abonnement verlengen

Is je abonnement verlopen in de periode dat On Campus gesloten was? Tijdens onze reguliere openingstijden is het toegestaan deze bij de receptie te verlengen. Geef bij de portier aan dat je komt voor het verlengen van je abonnement.

Wij nemen op dit moment geen nieuwe leden aan. Wanneer de situatie het toelaat zullen wij hier weer mee gaan starten.

 

Start onderwijs

Op 15 juni 2020 start Windesheim weer met lesgeven op locatie. Hierdoor kan het voorkomen dat ons lesrooster wordt aangepast. Wanneer deze situatie zich voordoet brengen wij jullie op de hoogte. Houd onze kanalen in de gaten.

 

Houd onze social media en website in de gaten

Wij blijven de komende periode de richtlijnen volgen die de overheid stelt. Via onze website en social media kanalen (@ OnCampusZwolle via Instagram en Facebook) houden wij je op de hoogte van alle actualiteiten rondom On Campus en het coronavirus. Wij raden aan deze in de gaten te houden.

 

 

Delen op Google +

Meer nieuws