Uitbreiding zwemaanbod

11-06-2020

 

Het zwembad is ongeveer een maand geleden geopend voor banenzwemmers. Wij hebben de situatie de afgelopen weken goed kunnen analyseren, en de conclusie is: het gaat goed! Dit biedt ons de ruimte om het aanbod uit te breiden.

 

Vanaf maandag 15 juni: start groepslessen én het therapiebad gaat open

Goed nieuws voor alle zwemliefhebbers – wij breiden het aanbod uit! Het nieuwe rooster gaat aanstaande maandag al van start. Wat gaat er veranderen?

 

Groepslessen

Heb je de aquamove of aquarobics ook zo gemist? Vanaf aanstaande maandag hoeft dit niet meer! Wij gaan weer starten met het aanbieden van groepslessen in het instructiebad en in het therapiebad. Bekijk het rooster om te zien wanneer jouw favoriete groeples gegeven wordt.

 

Maximaal 1 zwemgroepsles per week

Het aantal mensen dat wij kwijt kunnen bij een groepsles is minder dan jullie van ons gewend zijn. Alleen op die manier kan de veiligheid van jou en onze medewerkers gewaarborgd worden. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen een keer kan deelnemen aan een groepsles geldt maximaal 1 keer inschrijven per week. Naast een groeples kun je ook nog (onbeperkt) banenzwemmen en (buiten) twee keer per week deel te nemen aan onze fitnessgroepslessen. Wij rekenen op je begrip en medewerking.

 

Welke les ga jij volgen? Bekijk het rooster voor het huidige aanbod.

 

Opening therapiebad

Goed nieuws voor iedereen die graag zwemt in het warme water. Vanaf 15 juni gaat het bad weer open. Op maandag t/m vrijdag kun je bij ons terecht voor vrij warmwaterzwemmen.

Er is dus nog geen 1-op-1 begeleiding mogelijk. Enkel de activiteiten waar 1,5 meter gewaarborgd blijft kunnen wij aanbieden. Ook vinden er in het bad enkele groepslessen plaats (Ouder & kind, Zwanger & fit en Pilates).

 

Let op: voor het vrij warmwaterzwemmen dien je een plek te reserveren in de app of telefonisch via onze receptie (088 - 469 70 00). De activiteit vrij warmwaterzwemmen is te vinden in het zwemrooster

 

Tijdens het zwembezoek kan er geen gebruik worden gemaakt van de douches en toiletten. Kom je zwemmen? Dan moet er een speciale route gevolgd worden naar het therapiebad. Wij kunnen enkel mensen verwelkomen die zelfstandig kunnen zwemmen en geen gebruik hoeven te maken van materialen, zoals waterrolstoelen.

 

Banenzwemmen

Het aanbod in het wedstrijdbad blijft zoals het nu is, open voor banenzwemmen. Er zijn wel een aantal tijdswijzigingen en op woensdag- en vrijdagmiddag vindt er wegens onderwijs geen banenzwemmen plaats. Tijdens de drukke zwemuren is ook het instructiebad beschikbaar voor banenzwemmen. In het zwemrooster vind je de activiteiten voor alle baden. Kijk in de app bij de activiteit dus goed voor welk bad je reserveert.

 

Goed om te weten

  • Uiteraard gelden er nog steeds strenge maatregelen. Lees deze goed door voor je komst. Je vindt ze onderaan dit nieuwsbericht.
  • Tijdens de lessen Zwanger & fit en Ouder & kind wordt er geen lesgegeven in het water.
  • Voor het Ouder & kind zwemmen hebben wij plek voor 6 kinderen (+ouder).
  • Vanaf 6 juli vinden er kleine veranderingen plaats in het zwemrooster. Houd onze website en social media kanalen in de gaten.
  • Het reserveren van de les is verplicht. Dit kan via de app of telefonisch via onze receptie (088 - 469 70 00).
  • Wij verwachten een grote eigen verantwoordelijkheid. Kom je zwemmen? Houd je dan aan de regels. Wanneer je dit niet doet zijn hier consequenties aan verbonden.

 

Start verkoop nieuwe abonnementen en 10-badenkaarten

Kun jij niet wachten om te gaan sporten maar heb je nog geen lidmaatschap? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf maandag 15 juni ben je meer dan welkom. Door de aanboduitbreiding kunnen wij weer nieuwe jaarabonnementen en 10-badenkaarten (zwembad) verkopen. Wij verkopen (nog) geen losse tickets. Wil je meer weten over sporten bij On Campus? Bekijk ons sportaanbod

 

Verantwoord zwemmen bij On Campus – de regels

Een ieder die bij On Campus komt zwemmen dient zich aan de door RIVM opgestelde richtlijnen te houden. Op die manier zorgen we ervoor dat verspreiding van het virus wordt tegengegaan. Lees daarom voor uw eigen veiligheid en die van een ander de onderstaande regels goed door.

 

1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;

2. Kom alleen op vooraf besproken tijden. Dit betekent de tijd waarop je een plek hebt gereserveerd in de app (hierover volgt later meer uitleg);

3. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;

4. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of de auto;

5. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;

6. Volg altijd de aanwijzingen op van de daartoe bevoegde personen;

7. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;

8. Trek thuis je badkleding aan.
Op de aangeduide locatie, een afgeschermde ruimte aan de badrand, hoef je als zwemmer alleen je ‘overkleding’ uit te trekken. Deze dien je op te bergen in een door jou meegenomen sporttas. Deze tas en je schoenen krijgen vervolgens een plek toegewezen. Na het zwemmen kun je omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;

9. Was voorafgaand en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

10. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;

11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);

12. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;

13. Douche thuis voor en na het zwemmen;

14. Verlaat direct na het zwemmen en zo spoedig mogelijk de accommodatie via de routing naar de aangewezen uitgang.

15. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/ of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je weer sporten en naar buiten;

17. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

18. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) tot 7 dagen na de vaststelling.

19. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

20. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 

Download de app

Wij vinden het super dat wij weer mensen kunnen ontvangen in de accommodatie. Om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd wil zwemmen, is het nodig een plek te reserveren via de app, virtuagym. Hieronder volgt een uitleg hoe je dit kunt doen.

 

Stap 1. Je hebt bij aanschaf van het lidmaatschap via e-mail een uitnodiging ontvangen met een link waarmee je je persoonlijke account voor de nieuwe app en online omgeving kunt activeren. Activeer eerst je account.

Stap 2. Download de iPhone-app of Android-app en log in.

Stap 3. Na het activeren van je account kun je het platform bezoeken.

Stap 4. Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je ook onze interactieve mobiele app voor Android en iPhone downloaden (Let op: activeer eerst je account, download daarna de app). Zoek in de Appstore of Google Play naar 'On Campus Zwolle'.

 

Een plek reserveren

Je hebt de app geïnstalleerd, super! Wat nu? Om te kunnen deelnemen aan het banenzwemmen is het noodzakelijk om een plek te reserveren. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Open de app. Wanneer je eenmaal bent ingelogd hoef je dit niet meer te doen. Je komt dus direct op het beginscherm.

Stap 2. Klik op het klokje (rooster)

Stap 3. Bovenaan het scherm, kun je twee dingen selecteren. Ten eerste: de gewenste datum waarop je wil zwemmen. Met de pijltjes links en rechts van de datum kun je een dag naar achter of naar voren. En ten tweede: de gewenste afdeling waar je een activiteit bij wil reserveren (in dit geval zwemmen). Het selecteren van de afdeling doe je door onder de datum op het pijltje te klikken, deze staat hier rechts van. Selecteer zwemmen.

Stap 4. In het zwemrooster zie je blauwe tijdsvakken staan. Klik op het tijdsvak wanneer jij graag zou willen zwemmen.

Stap 5. Reserveer je plek. Dit doe je door op de button ‘reserveer nu’ te klikken. Let op: VOL=VOL. Je kunt jezelf wel op de wachtlijst plaatsen. Dit doe je door op ‘zet op wachtlijst’ button te klikken. Wanneer er een plek vrijkomt ontvang je een melding. Dan is het wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Stap 6. Je plek is nu gereserveerd. Je ontvangt een melding en een e-mail ter bevestiging.

Stap 7. Ben je verhinderd? Je kunt je afmelden door opnieuw de activiteit te openen en te klikken op ‘reservering annuleren’.

 

Heb je vragen over het gebruik van het platform en/ of de app, kijk dan eerst hier. Is je vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Bel 088-4697000 of stuur een mail naar info@on-campus.nl.

 

Delen op Google +

Meer nieuws