Wijzigingen in het zwembad

09-08-2020

 

De afgelopen weken hanteerde wij een zomerrooster. Maandag 31 augustus 2020 gaat het nieuwe, reguliere rooster van start. Bekijk het rooster om te zien wanneer jouw favoriete les plaatsvindt. Ook gaan vanaf dit moment de meeste faciliteiten weer in gebruik. Dit houdt in dat douches, kleedkamers en wc's weer toegankelijk worden.

 

Het zwemrooster

Goed nieuws voor de zwemliefhebbers onder ons – alle groepslessen zijn weer terug te vinden in het rooster! Het nieuwe rooster gaat aanstaande maandag al van start. Wat gaat er veranderen?

 

Groepslessen

Heb je de pilates, fifty fit gym of borstcrawltraining ook zo gemist? Vanaf aanstaande maandag hoeft dit niet meer! Wij gaan weer starten met het aanbieden van deze groepslessen in het instructiebad en in het therapiebad. Bekijk het rooster om te zien wanneer jouw favoriete groeples gegeven wordt.

 

Banenzwemmen vanaf 7.00 uur - alleen voor leden

Op vele verzoek start het banenzwemmen vanaf 31 augustus al om 7.00 uur. Het eerste tijdsslot (van 7.00 tot 7.45 uur) is enkel toegankelijk voor leden met een zwemabonnement of 10-badenkaart. Het is niet mogelijk om voor dit tijdsslot een los ticket aan te schaffen. 

 

Losse tickets

Vanaf 31 augustus is het weer mogelijk om een los ticket aan te schaffen. Echter dien je wel van tevoren te reserveren. Hoe dit in zijn werk gaat lees je in dit nieuwsbericht

 

Badindeling

Het bad wordt ingedeeld in vijf banen. Per baan mogen vier personen tegelijkertijd zwemmen. De snelheid waarmee de zwemmers zwemmen verschilt per baan. Probeer te zwemmen in de baan die voor jou qua snelheid het best past. Mocht je hier vragen over hebben dan kun je deze altijd stellen aan de instructeur.

 

Maximaal één tijdslot of groeples per dag reserveren.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een keer kan deelnemen aan een groepsles of kan komen banenzwemmen. Daarom geldt: maximaal inschrijven voor één zwemactiviteit per dag. Voor de duidelijkheid: het is dus niet toegestaan om je in te schrijven voor het banenzwemmen en een zwemgroepsles, twee tijdsloten banenzwemmen of twee zwemgroepslessen op dezelfde dag. Wij rekenen op je begrip en medewerking.

 

Houd je aan het tijdslot

Wij blijven tijdsloten van drie kwartier hanteren. Het is toegestaan om later te beginnen dan je tijdslot aangeeft. Echter dien je wel op het afgesproken tijdstip het bad weer te verlaten. Betreed niet eerder dan vijf minuten voor het gereserveerde tijdslot de accomodatie. 

 

Welke les ga jij volgen? Bekijk het rooster voor het huidige aanbod.

 

Uitbreiding gebruik therapiebad

Goed nieuws voor iedereen die graag zwemt in het warme water. Op maandag t/m vrijdag kon je al bij ons terecht voor het vrij warmwaterzwemmen. Dit aanbod wordt uitgebreid, ook op zondag is vrij warmwaterzwemmen mogelijk. En er is nog meer goed nieuws. Wij hebben er lang mee gewacht, maar 31 augustus gaat ook 1-op-1 therapiebegeleiding weer starten. 

 

Let op: ook voor het vrij warmwaterzwemmen dien je een plek te reserveren in de app of telefonisch via onze receptie (088 - 469 70 00). De activiteit vrij warmwaterzwemmen is te vinden in het zwemrooster

 

Faciliteiten

Vanaf maandag 31 augustus kan er weer gebruik worden gemaakt van de meeste facilieiten. 

 

Douchen en omkleden

Ons advies is om nog steeds zoveel mogelijk thuis te douchen. Wil je toch douchen? Volg dan de routing. Spoel enkel even af en verlaat daarna zo snel mogelijk het pand. Het is mogelijk om je om te kleden in de kleedruimtes. Er is desinfectie aanwezig voor degene die behoefte heeft om de plek extra schoon te maken.

 

Lockers

De lockers blijven (nog) niet toegankelijk, dit geldt voor de gehele accomodatie. Kom je zwemmen? Spullen moeten meegenomen worden naar het zwembad. 

 

Goed om te weten

  • Uiteraard gelden er nog steeds strenge maatregelen. Lees deze goed door voor je komst. Je vindt ze onderaan dit nieuwsbericht.
  • Het reserveren van de les is verplicht. Dit kan via de app of telefonisch via onze receptie (088 - 469 70 00).
  • Wij verwachten een grote eigen verantwoordelijkheid. Kom je zwemmen? Houd je dan aan de regels. Wanneer je dit niet doet zijn hier consequenties aan verbonden.

 

Verantwoord zwemmen bij On Campus – de regels

Een ieder die bij On Campus komt zwemmen dient zich aan de door RIVM opgestelde richtlijnen te houden. Op die manier zorgen we ervoor dat verspreiding van het virus wordt tegengegaan. Lees daarom voor uw eigen veiligheid en die van een ander de onderstaande regels goed door.

 

1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar;

2. Kom alleen op vooraf besproken tijden. Dit betekent de tijd waarop je een plek hebt gereserveerd in de app (hierover volgt later meer uitleg);

3. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;

4. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of de auto;

5. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;

6. Volg altijd de aanwijzingen op van de daartoe bevoegde personen;

7. Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet;

8. Trek thuis je badkleding aan.
Op de aangeduide locatie, een afgeschermde ruimte aan de badrand, hoef je als zwemmer alleen je ‘overkleding’ uit te trekken. Deze dien je op te bergen in een door jou meegenomen sporttas. Deze tas en je schoenen krijgen vervolgens een plek toegewezen. Na het zwemmen kun je omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes;

9. Was voorafgaand en na afloop van het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

10. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;

11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);

12. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;

13. Douche thuis voor en na het zwemmen;

14. Verlaat direct na het zwemmen en zo spoedig mogelijk de accommodatie via de routing naar de aangewezen uitgang.

15. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/ of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je weer sporten en naar buiten;

17. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

18. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) tot 7 dagen na de vaststelling.

19. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

20. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 

Download de app

Wij vinden het super dat wij weer mensen kunnen ontvangen in de accommodatie. Om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd wil zwemmen, is het nodig een plek te reserveren via de app, virtuagym. Hieronder volgt een uitleg hoe je dit kunt doen.

 

Stap 1. Je hebt bij aanschaf van het lidmaatschap via e-mail een uitnodiging ontvangen met een link waarmee je je persoonlijke account voor de nieuwe app en online omgeving kunt activeren. Activeer eerst je account.

Stap 2. Download de iPhone-app of Android-app en log in.

Stap 3. Na het activeren van je account kun je het platform bezoeken.

Stap 4. Nadat je je account hebt geactiveerd, kun je ook onze interactieve mobiele app voor Android en iPhone downloaden (Let op: activeer eerst je account, download daarna de app). Zoek in de Appstore of Google Play naar 'On Campus Zwolle'.

 

Een plek reserveren

Je hebt de app geïnstalleerd, super! Wat nu? Om te kunnen deelnemen aan het banenzwemmen is het noodzakelijk om een plek te reserveren. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Open de app. Wanneer je eenmaal bent ingelogd hoef je dit niet meer te doen. Je komt dus direct op het beginscherm.

Stap 2. Klik op het klokje (rooster)

Stap 3. Bovenaan het scherm, kun je twee dingen selecteren. Ten eerste: de gewenste datum waarop je wil zwemmen. Met de pijltjes links en rechts van de datum kun je een dag naar achter of naar voren. En ten tweede: de gewenste afdeling waar je een activiteit bij wil reserveren (in dit geval zwemmen). Het selecteren van de afdeling doe je door onder de datum op het pijltje te klikken, deze staat hier rechts van. Selecteer zwemmen.

Stap 4. In het zwemrooster zie je blauwe tijdsvakken staan. Klik op het tijdsvak wanneer jij graag zou willen zwemmen.

Stap 5. Reserveer je plek. Dit doe je door op de button ‘reserveer nu’ te klikken. Let op: VOL=VOL. Je kunt jezelf wel op de wachtlijst plaatsen. Dit doe je door op ‘zet op wachtlijst’ button te klikken. Wanneer er een plek vrijkomt ontvang je een melding. Dan is het wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Stap 6. Je plek is nu gereserveerd. Je ontvangt een melding en een e-mail ter bevestiging.

Stap 7. Ben je verhinderd? Je kunt je afmelden door opnieuw de activiteit te openen en te klikken op ‘reservering annuleren’.

 

Heb je vragen over het gebruik van het platform en/ of de app, kijk dan eerst hier. Is je vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Bel 088-4697000 of stuur een mail naar info@on-campus.nl.

 

Delen op Google +

Meer nieuws