Update coronamaatregelen

22-09-2021


Vanaf 26 september 2021 worden er een aantal veranderingen doorgevoerd. Het kabinet heeft aangekondigd dat verspoelen weer mogelijk/verantwoord is en hier worden wij natuurlijk heel vrolijk van! Dit houdt namelijk in dat wij per uur meer sporters kunnen verwelkomen. En dat is niet alles. Lees het nieuwsbericht en je bent weer helemaal op de hoogte.

 

Geen mondkapjesplicht en geen 1,5 meter afstand

Op vele plekken zijn mondkapjes al afgeschaft. Echter, op hogescholen niet. Aangezien On Campus onder de vleugels van Windesheim is gevestigd gingen wij mee met het behoud van mondkapjesplicht. Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf
26 september de mondkapjes op hogescholen, en dus ook bij On Campus, worden afgeschaft.

Vind jij het prettig om alsnog een mondkapje te dragen en afstand te houden? Dan is dit uiteraard geheel aan jou. Wij vragen al onze sporters om de belangen van een ander te respecteren.

 

Zwembad

In het zwembad mag er ook weer versoepeld worden. Hier zijn wij heel blij mee want dit betekent onder andere dat wij meer zwemmers per uur kunnen ontvangen. De veranderingen vind je hieronder op een rij.

 

Aantallen worden verhoogd

Er mogen meer mensen per uur komen zwemmen. Het maximum aantal mensen dat wij hanteren is bepaald per activiteit. Dit hangt af van de grote van het bad en de veiligheid. Voorbeeld: bij banenzwemmen kunnen wij meer mensen kwijt dan bij een les aquarobics.

 

Reserveringplicht blijft

Wij blijven werken met reserveringsplicht. Hierbij volgen wij het advies op van de zwembadbranche en het kabinet. Wil je weten wanneer het rustig is? Als je op de door jouw gewenste activiteit klikt in het rooster, staat aangegeven hoeveel mensen er hebben geboekt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn.

 

Doorzwemmen

Heb je geboekt voor een bepaald uur en wil je graag blijven zwemmen gedurende het aansluitende blok? Voorbeeld: heb je geboekt voor het uur banenzwemmen van 7.00 tot 8.00 uur en wil je graag tot 8.30 uur doorzwemmen? Indien er plek is staan wij dit toe. Vraag aan de toezichthouder/instructeur van dat moment of dit mogelijk is. Let op: het is niet toegestaan om twee blokken achter elkaar te reserveren via de app.

 

Kluisjes worden weer in gebruik genomen

Je kon alweer gebruik maken van de kleedkamers en douches, maar per 26 september gaan ook de kluisjes weer in gebruik.

 

Zwembadmaterialen mogen weer gebruikt worden

Tijdens het zwemmen kon je altijd gebruik maken van zwemattributen zoals halters, wetbelts en ander trainingsmateriaal. Wegens het coronavirus was dit tijdelijk niet mogelijk. Goed nieuws, vanaf 26 september lenen wij deze spullen weer uit.

 

Heb je vragen rondom bovenstaand bericht? Mail dan naar info@on-campus.nl. Hopelijk tot snel!

 

Fitness

Toen wij de versoepelingen hoorde werden wij direct vrolijk. De 1,5 meter hoeft niet meer gewaarborgd te worden tijdens sport. Dit betekent dat wij meer fitnessleden per activiteit mogen verwelkomen.

 

Aantallen verhogen

Wij hebben per les gekeken wat haalbaar is. Bij sommige lessen hebben wij ervoor gekozen om nog niet op maximale capaciteit te draaien om het gevoel van veiligheid bij onze sporter te waarborgen.  Wanneer wij merken dat het mogelijk is om opnieuw aantallen te verhogen dan zullen wij dit uiteraard doen.

 

Sporten op een rustig moment? In het rooster kun je zien hoeveel mensen er bij jouw favoriete activiteit (kunnen) deelnemen.

 

Faciliteiten

Vanaf 26 september gaan de kluisjes weer terug in gebruik. De douches en kleedkamers waren al open, dit blijft uiteraard zo.

 

Veilig voor iedereen

Zie je dat mensen nog een mondkapje dragen of wensen afstand te houden? Wij vragen je vriendelijk om de belangen van een ander te respecteren. Zo blijft het sporten bij On Campus voor iedereen prettig.

 

Klimmen

Bij onze klimafdeling zijn er geen veranderingen.

 

Heb je vragen rondom bovenstaand bericht? Mail dan naar info@on-campus.nl.

 

Wij hopen je snel weer te zien.

 

Delen op Google +

Meer nieuws