Wat beweegt Armand?

09-10-2019

 

107km

Armand is 35 jaar en runt met veel passie zijn eigen bedrijf ‘107KM’. Naast ondernemen vindt hij veel uitdaging in sport. In april dit jaar verhuisde hij van Amsterdam naar Zwolle, een afstand van 107 km. Sindsdien weet hij zijn weg naar On Campus te vinden. Hij liep mee met de halve marathon in het On Campus team, zwemt veel en doet mee met fitnessgroepslessen zoals looptraining en SYNRGY. En hij beoefent een bijzondere sport: trappenracen.

 

 

Beginnen met trappenraces

Armand: “Ik train vrijwel altijd met een doel, zoals een marathon of triatlon. In 2013 deed ik bij toeval mee met een trappenrace in het Ramada Apollo hotel in Amsterdam. Toen ik vrijwel ongetraind in de top drie eindigde, was dit voor mij een reden om vaker trappenraces op te zoeken. In slechts een paar minuten mezelf op zo’n niveau uitdagen, compleet buiten adem raken, onwijze verzuring voelen, doorgaan tot het uiterste, dat geeft een kick!”

Voor de trappenraces traint Armand in de watertoren en bij één van de hoogste kantoren in Zwolle. In het afgelopen jaar heeft hij races gedaan in Amsterdam, Londen en Keulen. Op zondag 22 september deed hij mee met het NK traplopen in Enschede en werd vijfde.

 

Ambities

Voor 2020 zijn er weer nieuwe ambities. Het seizoen begint vroeg met het combiklassement van de Egmond-Pier-Egmond en de halve marathon van Egmond. In juni doet hij mee met de Ironman 70.3 en dan volgen de Suydersee triathlon en Zwolse triathlon. Deze duursportwedstrijden combineert hij met trappenraces door het hele land. “Het geeft mij ontzettend veel energie om met een doel te sporten. Jullie zullen me dus ook aankomend jaar weer veel bij On Campus zien.”

 

 

 

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

 

Foto: Gijs Versteeg

Delen op Google +

Meer nieuws