Wat beweegt Jannus?

14-01-2018

Jannus ontdekte dodgeball tijdens zijn studie in Leeuwarden. Sinds de eerste training vijf jaar geleden is hij verslaafd aan deze spectaculaire sport. Na iedere wedstrijd wil hij nóg een wedstrijd en na ieder toernooi nóg een toernooi. Jannus is een van de beste dodgeballers van ons land en heeft al vele kampioenschappen op zijn naam staan. Sinds vorig jaar is hij captain van het Nederlands Dodgeball Team. Zijn doel is om zich met het nationale team te kwalificeren voor het WK Dodgeball.

 

Jannus: ‘Dodgeball is onvergelijkbaar met andere sporten, het spel gaat zo snel en hard! Split second keuzes bepalen of jij nog in het veld staat of je tegenstander. Om dodgeball te spelen moet je supergefocust en behendig zijn en je moet tegen een stootje kunnen. Als ik in het veld sta, vergeet ik alles om mij heen. Het enige wat ik zie is het veld, de ballen en mijn tegenstander en ik heb maar één doel: hem uitschakelen!’

 

Wil jij ook leren dodgeballen en ontdekken hoe verslavend de sport is? Je bent van harte welkom bij Jannus’ wekelijkse studentensport dodgeballtraining, iedere donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

 

Jannus Op den Brouw

 

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

 

Foto: Gijs Versteeg

Delen op Google +

Meer nieuws