Wat beweegt Morgan?

22-11-2018

Morgan is twaalf jaar en turnt al sinds haar zesde in de damesselectie van de Zwolse gymnastiekvereniging Kwiek en Lenig. Ze traint drie keer per week en turnt op landelijk wedstrijdniveau. Samen met haar trainer Milou (22) stelt Morgan steeds nieuwe doelen. Haar favoriete onderdeel: de balk.

 

Milou: ‘Morgan is niet bang en ze werkt hard. Ze bijt zich echt vast in een oefening. Daardoor kan zij grote stappen maken in het aanleren van nieuwe turnelementen.’ Morgan: ‘Ik vind het superleuk om steeds nieuwe dingen te leren. Ik probeer gewoon te doen wat Milou uitlegt en dan zie ik wel of het lukt. Meestal lukt het dan ook. En als ik toch val, vangt Milou me wel op.’

 

Morgans grote voorbeeld is Olympisch kampioen balk Sanne Wevers. Zelf schopte Morgan het vorig seizoen bijna tot de halve finale van het NK Turnen, dit jaar hoopt ze weer een stapje dichter bij een NK plaatsing te komen.

 

Foto van Morgan op de balk

 

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

 

Foto: Gijs Versteeg

Delen op Google +

Meer nieuws