Wat beweegt Pascal?

03-06-2019

 

Pascal is 23 jaar, werkt als ICT’er en volgt een deeltijdstudie voeding en diëtetiek. Daarnaast is powerliften zijn grote passie. Hij doet regelmatig mee met powerlift wedstrijden. Hij traint daarom vijf keer per week bij On Campus, in de fitness of de CrossCamp box.

 

Pascal: ‘Powerliften bestaat uit slechts drie oefeningen: de squat, benchpress en de deadlift. Je voert deze oefeningen uit voor één herhaling met een zo zwaar mogelijk gewicht. Hoe meer gewicht, hoe hoger je score. Het gewicht van de drie oefeningen samen vormt uiteindelijk je totaalgewicht.’ Om zich te kwalificeren voor het NK in zijn gewichtsklasse, moet Pascal een totaalgewicht van maar liefst 600 kilo halen.

 

Pascals liefde voor powerliften startte nadat hij een clinic gewichtheffen had gevolgd. Hij merkte dat hij veel kracht had, maar liep vast op de techniek van de verschillende oefeningen. Zijn kracht bleef ook bij anderen niet onopgemerkt. Pascal werd gevraagd om te komen trainen onder begeleiding van een coach en dit bleek een succes. ‘Ik vind het gaaf om te kijken hoeveel mijn lichaam aankan. Het motiveert me enorm als ik merk dat ik steeds weer een stukje sterker word, ook al gaat dat in hele kleine stapjes. Powerliften is een verslaving geworden, als ik dit niet doe word ik chagrijnig.’

 

Foto van Pascal in squatpositie

 

 

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

 

Foto: Gijs Versteeg

Delen op Google +

Meer nieuws