Wat beweegt Suleima?

12-09-2018

Suleima speelt goalball, een paralympische teamsport voor blinde en (slecht)ziende mensen. Met de Goalball Vereniging Urk en Zwolle (GVUZ) traint zij iedere woensdagavond bij On Campus.

 

Suleima: ‘Goalball is een stille sport, dus concentratie, voelen en luisteren zijn superbelangrijk. Toch is het geen saaie dooie boel, het gaat er hard en fanatiek aan toe! We dragen niet voor niets fullbody beschermende kleding.”

 

Om goalball te spelen, is kracht, techniek, snelheid en lef nodig. Doel van het spel is om de rinkelbal (een bal van een 1,25 kilo met belletjes) in de goal van de tegenstander te krijgen. Omdat je als speler aanvaller én verdediger bent, switch je continu tussen staan, gooien, knielen en weer liggen om je goal te verdedigen. Blind dus, want iedereen draagt een verduisterende bril. Het speelveld is gemarkeerd met touw dat op de vloer geplakt is, dus je moet constant voelen waar je bent.

 

Ben je nieuwsgierig naar goalball en lijkt het je leuk om een keer mee te trainen op woensdagavond? Dat kan! Neem contact op met de GVUZ om je aan te melden voor een training.

 

Foto van goalball ster Suleima

 

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

 

Foto: Gijs Versteeg

Delen op Google +

Meer nieuws