Zwemclub voor kinderen met een beperking van start

Zwemclub voor kinderen met een beperking van start

22-10-2015

Welk kind houdt er niet van - lekker spelen in het zwembad! Voor kinderen met een beperking is dit soms een hele uitdaging. Daarom starten wij op woensdag 28 oktober een nieuwe zwemclub. Deze zwemclub is voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een lichamelijke beperking, gedrags-, leer- of ontwikkelingsproblemen, of andere beperkingen die extra aandacht vragen. Kinderen kunnen deelnemen als zij in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A.

 

De zwemclub is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in ons therapiebad. Het doel van de zwemclub is om wekelijks een uurtje plezier in het water te hebben en spelenderwijs nieuwe dingen te leren. Onder begeleiding van zwemtherapeut Marleen leren de kinderen bijvoorbeeld snorkelen, duiken en flipperen. Zwemmaterialen zoals duikbrillen, snorkels en flippers zijn aanwezig. Tijdens de schoolvakanties is er geen zwemclub.

 

Gratis kennismaken

Kinderen kunnen gratis kennismaken met de zwemclub op woensdagmiddag 28 oktober (aanmelden is noodzakelijk). Een los kaartje voor de zwemclub kost daarna €7 per keer, maar het is ook mogelijk om een tienbadenkaart aan te schaffen voor €65. Heel enthousiaste zwemmers kunnen een jaarabonnement kopen, waarmee zij voor € 200 een jaar lang onbeperkt kunnen zwemmen bij On Campus.

 

Over het therapiebad

Het water van het therapiebad is met 33 graden Celsius aangenaam warm. Het bad en de kleedruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. En de kleedkamers zijn extra ruim ingericht voor gebruik door mensen met een lichamelijke beperking. Het therapiebad kan via een hellingbaan betreden worden, heeft een diep en een ondiep gedeelte en is voorzien van een beweegbare bodem en een tillift.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de zwemclub kan door een e-mail te sturen naar info@on-campus.nl of door te bellen naar 088-469 70 00. Er is plek voor maximaal 12 kinderen.

Delen op Google +

Meer nieuws