Zwemclub en zwemlessen op maat

Welk kind houdt er niet van - lekker naar het zwembad! Voor kinderen met een beperking is dit soms een hele uitdaging. Daarom is er bij On Campus een zwemclub voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een lichamelijke beperking, gedrags-, leer- of ontwikkelingsproblemen, of andere beperkingen die extra aandacht vragen. Kinderen kunnen deelnemen als zij in het bezit zijn van minimaal zwemdiploma A. Voor kinderen met een beperking of handicap die niet op reguliere zwemles kunnen, is er bij On Campus ook zwemles op maat.

Zwemclub

De zwemclub is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in ons therapiebad. Het doel van de zwemclub is om wekelijks een uurtje plezier in het water te hebben en spelenderwijs nieuwe dingen te leren. Onder begeleiding van zwemtherapeut Marleen leren de kinderen bijvoorbeeld snorkelen, duiken en flipperen. Zwemmaterialen zoals duikbrillen, snorkels en flippers zijn aanwezig. Tijdens de schoolvakanties is er geen zwemclub.

 

Over het therapiebad

Het water van het therapiebad is met 33 graden Celsius aangenaam warm. Het bad en de kleedruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. En de kleedkamers zijn extra ruim ingericht voor gebruik door mensen met een lichamelijke beperking. Het therapiebad kan via een hellingbaan betreden worden, heeft een diep en een ondiep gedeelte en is voorzien van een beweegbare bodem en een tillift.

 

Aanmelden zwemclub

Aanmelden voor de zwemclub kan door een e-mail te sturen naar info@on-campus.nl of door te bellen naar 088-469 70 00. Er is plek voor maximaal 12 kinderen.

Zwemles op maat

Niet alle kinderen kunnen leren zwemmen tijdens reguliere zwemlessen. Kinderen met een lichamelijke beperking, gedrags-, leer- of ontwikkelingsproblemen, of andere beperkingen die extra aandacht vragen, kunnen bij On Campus zwemles op maat volgen. Bij zwemles op maat hebben kinderen wekelijks dertig minuten les. De instructeurs geven één op één les of in een klein groepje van twee à drie kinderen. De zwemlessen worden specifiek afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van uw kind. Indien afzwemmen voor een diploma niet reëel of mogelijk is, is het doel van de lessen om uw kind zelfredzaam en watervreesvrij te maken in het water.

 

Praktische informatie

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen bij On Campus terecht voor zwemles op maat. De zwemlessen zijn wekelijks op vaste tijden, op dinsdagmiddag, woensdagmiddag of donderdagmiddag. Kijk voor de actuele prijzen op onze tarievenpagina.

 

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meer informatie over de zwemlessen op maat? Onze zweminstructeurs beantwoorden graag uw vragen. Stuur een e-mail naar info@on-campus.nl of bel 088-469 70 00. Aanmelden voor de zwemlessen op maat kan door een e-mail te sturen.