Februari is mindset maand

Rust in je hoofd en lichaam

Februari is mindset maand

In de maand februari organiseren wij zeer unieke activiteiten. Het thema: mentale gezondheid. Ervaar totale ontspanning tijdens een klankschalenmassage, daag jezelf uit door een ijsbad te nemen volgens de Wim Hof methode, nooit meer een slechte nacht na de slaapcoachsessie van Elian Goettsch of volg een cursus valpreventie van Fysiomobilae. 

In het seizoen 2022/2023 richt On Campus zich op meer dan alleen sport. Februari staat volledig in het teken van mentale gezondheid. Wij organiseren deze maand een aantal unieke workshops en een lezing die hieraan bijdragen. Wij verwachten dat de activiteiten snel vol zitten. Wacht dus niet te lang met opgeven want VOL=VOL.  

Programma 

Klankschalenreis 

Onderga een bad van klank en trilling die elke cel in je lichaam beroert. Liggend op een matje in de zaal of drijvend in het therapiebad kun je een diepe ontspanning ervaren die je volledig 'in je lijf' laat zakken. In de huidige maatschappij ervaren wij als mens vele prikkels die ons brein moet verwerken. Even helemaal niks moeten, niks doen en zorgen loslaten is voor vele een ultiem geluksmoment. En als lid van On Campus heb je de mogelijkheid om deze unieke klankreis te ervaren. 

Specificaties 

Datum en tijden: 

Maandag avond 30 januari 

 • 18:30-19:30 uur: Z0.02/03 
 • 20:30-21:30 uur: therapiebad (VOL)

Dondag avond 2 februari 

 • 18:00-19:00 uur: therapiebad
 • 20:00-21:00 uur: Z0.02/03 

Locatie:  Therapiebad of Z0.02/03 
Aantal:  20 per klanksessie 
Voor:  Iedereen met een On Campus lidmaatschap (jaarabonnement, maandabonnement of 10-rittenkaart). Voor deze les kun je geen los ticket kopen. 
Aanmelden:  Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.  

Deze klankschalenreis wordt georganiseerd in samenwerking met klankresonantie Zwolle. Ga voor meer informatie naar https://www.klankresonantie.nl/.  

IJsbad experience volgens de Wim Hof methode = VOL

In de maand februari krijg je als lid van On Campus de mogelijkheid deel te nemen aan deze unieke ervaring. De Wim Hof methode is inmiddels een bekend fenomeen. Door een bepaalde ademhaaltechniek leer je de controle te houden onder de extreme omstandigheden van ijswater. Het nemen van een ijsbad is een enorme overwinning voor zowel het fysieke als het mentale gestel. Als je in staat bent om volledig in controle te zijn onder de extreme omstandigheden van ijswater gaat dit ook in het normale leven je weerstand en stressregulatie vergroten. 

Hoe ziet de workshop eruit?  
Na de inloop wordt er gestart met een interessante theorie over het nemen van een ijsbad. Vervolg ga je de ademhalingstechniek ervaren en aanleren. Dan is het tijd voor het echte werk: omkleden, een warming-up en dan dompel je je onder in de unieke ervaring van het ijsbad. Na afloop wordt er onder het genot van de rush van de ervaring van zojuist een kop koffie of thee gedronken. 

Specificaties 

Datum en tijden: 

Donderdag 9 februari 

 • 15:00-17:30 uur (vol)
 • 19:00-21:30 uur (vol)

Zaterdag 11 februari

 • 10:00 - 12:30 (vol)

Locatie: verzamelplek: Z02,03 IJsbad: Patio 
Aantal: 12 On Campus leden 
Voor: iedereen met een On Campus lidmaatschap (jaarabonnement, maandabonnement of 10-rittenkaart). Voor deze les kun je geen los ticket kopen. 
Aanmelden: geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.  
Deze ijsbad ervaring wordt georganiseerd in samenwerking met Dip en Joy. Ga voor meer informatie naar https://www.dipenjoy.nl/ijsbad.  

Verbeter je stress (slaap) kwaliteit - met Elian Goettsch 

Ben jij iemand die last heeft van stress en/of slaapproblemen? Wil je beter om kunnen gaan met stress? Slaap je slecht of wil je sneller in slaap vallen, langer doorslapen of dieper slapen? Het belangrijk om goed om te gaan met je stress. Wanneer je je stress onder controle hebt ben je niet alleen gezonder en meer ontspannen. Je voelt je ook gelukkiger en positiever. Daarnaast is het belangrijk om goede slaap te krijgen. Dit geeft je meer energie en meer energie betekent een hogere kwaliteit van leven. En wie wil dat nou niet?  

Elian Goettsch is een expert op het gebied van stress- en slaapmanagement en kan al jouw vragen beantwoorden. Verder zal hij je handige tips en tricks geven.  

Specificaties 

Datum en tijden: 

Maandag 13 februari: 19:00-20:00 uur 

Locatie:  Zaal 7 
Aantal:  50 
Voor:  Iedereen met en zonder een On Campus lidmaatschap. Deze slaapworkshop is kosteloos. 
Aanmelden:  Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.  

Valpreventie met Fysiomobliae 

De uitspraak 'voorkomen is beter dan genezen' heb je vast wel eens voorbij horen komen. Fysiomobilae, gehuisvest bij ons in het pand, behandelt vaak mensen die vervelend zijn gevallen. Nu hoor ik je denken, maar ongeluk zit toch vaak in een klein hoekje? Daar zit een kern van waarheid in. Bij valpreventie wordt ook niet de val zelf aangepakt, maar de risicofactoren die de val veroorzaken worden onder de loep genomen. Voorbeelden waar aan je kunt denken:  

 • Het trainen van je evenwicht 
 • Goed eten 
 • Zorgen voor passend schoeisel 
 • Een aanpassing in de omgeving 

En zo zijn er nog vele kleine aanpassingen die kunnen zorgen voor een groot resultaat. Ben of ken jij iemand die gebaad is bij het krijgen van tips en tricks betreffende dit onderwerp? Geef je dan snel op. 

Specificaties 

Datum en tijden:   

Dinsdag 28 februari: 15:30-16:30 uur 

Locatie:  Z0.02/03 
Aantal:  20 
Voor:  Iedereen met en zonder een On Campus lidmaatschap. Deze valpreventie workshop is kosteloos. 
Aanmelden:  Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.  

Aanmelden activiteiten 

Wil je deelnemen aan één van deze activiteiten? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Let op: de klankschalenreis en ijsbad experience is enkel voor leden. De activiteiten valpreventie en de stress/slaap lezing is voor zowel leden als niet leden. Voor alle activiteiten geldt: VOL=VOL.  

(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
Dit is een standaard veld. Mocht er maar 1 activiteit van toepassing zijn kun je deze leeglaten.
Dit is een standaard tekstveld. Het kan zijn dat de activiteit waarvoor je je inschrijft wordt aangeboden op meerdere data/tijdstippen. Noteer welke je wenst deel te nemen.

Over vitaliteit

Het woord vitaliteit heb je vast wel eens gehoord. Je vitaal voelen gaat verder dan het hebben van een gezond lichaam. Je mentale en sociale gezondheid zijn net zo belangrijk. En heb je wel eens gelet op je omgeving? Ook dit heeft invloed op je vitaliteit.

Gedurende onze diverse themamaanden organiseren we activiteiten, een gave cursus, nodigen we gastsprekers uit of dagen wij je uit om deel te nemen aan uitdagende challenges. Uiteraard zullen we tussen deze maanden door ook veel aandacht besteden aan dit onderwerp. Het doel: dat jij de vitaalste versie van jezelf wordt.