• slide
  • slide
  • slide
  • slide

CrossCamp

Wat is CrossCamp?

CrossCamp is een uitdagende combinatie van crosstraining en bootcamp. Doel is om je prestaties en de algehele fitheid van je lichaam te verbeteren door continu je trainingsroutine te veranderen. Met deze fitnesstraining combineer je verschillende sporten en functionele bewegingen met elkaar (crosstraining) in een intensieve indoor en outdoor groepstraining (bootcamp).

In de trainingen worden gewichtheffen, powerliften, atletiek en gymnastiek (turnen) gecombineerd in één trainingsvorm.

 

Binnen en buiten trainen

CrossCamp is in een unieke binnen-buitenruimte van 62 meter lang: een indoor box van 22 meter en een outdoor kunstgrasbaan van 40 meter. Op de outdoor kunstgrasbaan oefen je je sprints, train je met de power sleds en trekkerbanden of train je buiten met mooi weer. 

Let op: wegens het coronavirus trainen vier sporters binnen in de box en vier buiten op de blauwe baan. Kijk in het rooster goed welke locatie je reserveert.

 

Materialen

In de box staat een groot rek voor je pull-ups, muscle-ups, squats en bench presses. Er zijn barbells en plates voor het gewichtheffen en touwen en ringen voor je gymnastische oefeningen. Voor cardio gebruik je de rowers, airbike of de SkiErg. Ook zijn er losse materialen zoals kettlebells, wallballs, plyoboxen, speedropes en resistance bands.

 


Basiscursus

Wil je beginnen met CrossCamp? Dan is het belangrijk dat je de basistechnieken voor de training goed onder de knie krijgt. Daarom start je met de basiscursus: twee introductielessen van een uur. Heb je al ervaring met deze sport? Dan kun je direct van start gaan!

WODs

WOD = Workout Of the Day. Elke dag een andere uitdagende en intensieve training. Onze gecertificeerde trainers stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. Met benchmarks en challenges meet je of je sterker, fitter en sneller wordt. Bekijk het CrossCamp rooster en meld je aan!

Open Gym

Tijdens Open Gym-uren doe je een uur lang je eigen training. Onze trainers bieden persoonlijke begeleiding, helpen je doelen te stellen en geven feedback op je techniek. Zo haal je het beste uit jezelf en uit iedere CrossCamp training. Je vindt alle Open Gym uren in het rooster.


Voor fitnessleden

Iedereen met een fitnesslidmaatschap kan onbeperkt trainen in de CrossCamp box. Je vindt de box naast de klimhal, bij de doorgang naar het X-gebouw. Kom gerust eens een kijkje nemen en ontdek of deze intensieve vorm van fitness bij jou past.

Lees meer over fitness bij On Campus

Openingstijden

Je kunt zes dagen per week trainen in de box: van maandag tot en met zaterdag. Je kunt je voor iedere training online aanmelden*. Per WOD is er plek voor maximaal acht sporters. Aanmelden kan maximaal twee weken van tevoren. In de app zie je wanneer er plek is.

* Je kunt je aanmelden voor WODs en Open Gym nadat je de basiscursus hebt voltooid.

Bekijk het CrossCamp rooster

Programmering

Wij maken gebruik van het lessenplan van CompTrain, een programmering van top trainer Ben Bergeron (traint CrossFit Games athleten). In iedere les vind je een warming up, gevolgd door mobiliteit, techniek en kracht oefeningen en een WOD. De WOD vind je door rechtsonder in het scherm op de blauwe button te klikken. Op die manier kom je altijd goed voorbereid naar je training, inclusief je juiste trainingsgear.