Heropening 19 mei

12-05-2021


De persconferentie van 11 mei 2021 schetste een positief vooruitzicht. Als de ziekenhuisopnames stabiel blijven en de opnames op de IC niet toenemen wordt stap 2 van ‘het plan’ in werking gezet. Dit houdt voor ons in dat wij (uiteraard met maatregelen) de deuren 19 mei 2021 weer mogen openen. Wij kunnen niet wachten.

In dit nieuwsbericht lees je alles over:

 • Heropening zwembad
 • Heropening fitness
 • Heropening klimmen
 • Compensatieregeling
 • Aanschaffen/verlengen abonnement
 • De maatregelen

 

Heropening zwembad

Na ruim vijf maanden mag er eindelijk weer gezwommen worden in het zwembad door onze leden. De maatregelen en het aantal keer dat je mag komen zwemmen verandert niet tot nauwelijks ten opzichte van voor de lockdown. Het grootste verschil is dat er geen groepslessen aangeboden mogen worden, enkel banenzwemmen en vrij warmwaterzwemmen. Hieronder zetten wij alles nog even voor je op een rij.

 

Banenzwemmen

De aantallen tijdens het banenzwemmen in het wedstrijdbad staat op vijftien zwemmers. Ook in het instructiebad kun je banenzwemmen. De reden hiervan is het niet mogen aanbieden van groepslessen (zoals aquarobics, pilates, aquamove etc.) In het instructiebad is plek voor 12 zwemmers per tijdslot. Er geldt er een maximum van drie keer banenzwemmen per week.

 

Lidmaatschappen waarmee je gedurende deze maatregelen van kracht zijn mag banenzwemmen: alle lidmaatschappen behalve hetgeen dat valt onder warmwaterzwemmen en therapiezwemmen. Mochten de maatregelen versoepelen dan wordt dit beleid aangepast.

 

Groepslessen

Deze mogen niet worden aangeboden. Enkel ouder en kind zwemmen is toegestaan. Wij houden jullie op de hoogte wanneer er weer mogelijkheid is tot het deelnemen aan groepslessen.

 

Vrij warmwaterzwemmen

Voor de activiteit vrij warmwaterzwemmen kunnen acht personen tegelijkertijd deelnemen. Eén-op-één begeleiding is nog steeds niet aan de orde want hier is de 1,5 meter niet te waarborgen.

 

Lidmaatschappen waarmee je gedurende deze maatregelen van kracht zijn mag vrij warmwaterzwemmen: alle lidmaatschappen behalve abonnementen die enkel bestemd zijn voor banenzwemmen. Mochten de maatregelen versoepelen dan wordt dit beleid aangepast.

 

Zwemmen met kinderen

Wil je samen met je kindje komen zwemmen? Dit kan enkel tijdens onze uren ouder en kind zwemmen. Bekijk in het rooster wanneer deze plaatsvinden. Tijdens deze les is er plek voor acht volwassenen en acht kinderen. Om zoveel mogelijk kinderen een plek te bieden geldt de regel één ouder per kind.

 

 

Functionaliteiten zwembad

Bij het zwembad geldt dat de kleedruimtes worden omgedoopt naar kledingsluis. De kleding wordt meegenomen naar de zwemzaal en krijgt daar zijn plek in het kledingrek. Dus je komt in badkleding, je spullen krijgen een plek toegewezen, na afloop haal je deze weer op en je doucht thuis.

 

Zwemlessen

De zwemlessen mochten een tijd geleden al starten. Dit blijft zoals het was. Heb je hier vragen over? Ga voor vragen over zwemlessen naar Zwemschool van Goor of Zwemschool Wezep. Voor vragen over het vangnet kun je terecht bij Sportservice. Heb je vragen over zwemles op maat? Stuur dan een email naar info@on-campus.nl. 

 

Abonnement verlengen

Is je abonnement verlopen? Dan kun je deze verlengen bij de receptie. Wil je alvast ingeschreven worden voor je eerste activiteit? Dit kan. Stuur een email naar info@on-campus.nl met daarin het verzoek voor de les waar je jezelf wil inschrijven. Je kunt dan voorafgaand aan de les je abonnement verlengen. Let op: inschrijven doen wij pas vanaf maandag.

 

Heropening fitness

De afgelopen maanden was het mogelijk om bij ons op locatie te komen sporten. Dit gebeurde in tweetallen (met uitzondering van de bootcamp), buiten op parkeerplaats, de CrossCamp baan en boven op het dakterras. Nu mag ook de binnensport weer starten. Dit betekent een heropening van het fitnesscentrum en de groepslessen gaan van online terug naar locatie (buiten).

 

Vrij fitness

In het rooster vind je de momenten waarop je vrij kunt fitnessen. Deze wijken niet af van voor de lockdown. Het is noodzakelijk om een plek te reserveren wanneer je komt sporten en je aan het door jouw gekozen tijdslot te houden.

Let op: je mag maximaal één tijdslot per dag reserveren.

 

Huishoudelijke mededelingen

De kleedruimtes en douches blijven gesloten. De spullen kunnen meegenomen worden naar het fitnesscentrum en opgeborgen in het rek.

 

In het fitnesscentrum is een routing aangelegd om ervoor te zorgen dat de afstand van 1,5 meter tussen sporters gewaarborgd blijft.

 

Kom je sporten? Vergeet dan niet:

 • Je mondkapje
 • Schoonmaakdoekje
 • Handdoek
 • Sportmat (optioneel)
 • Gevulde bidon

 

 

Groepslessen

Goed nieuws! Je favoriete groepsles gaat weer plaatsvinden op locatie. Dit gebeurt op de atletiekbaan, deze is te vinden op de parkeerplaats van On Campus (P1).

 

De bootcamp vindt net als de afgelopen maanden plaats rondom de Campus. Verzamelen gebeurt nog steeds op P1 voor de ingang van On Campus.


Doe jij graag mee met kickboksen? Dan is het goed om te weten dat de les kickboksen wordt gegeven zonder dat er contact plaatsvindt tussen de sporters.


Goed nieuws voor degene die graag deelnemen aan de SYRNGY-lessen, ook deze gaan weer van start! Deze les mag niet binnen worden gegeven zoals je gewend bent. Maar niet getreurd, op de patio (dakterras) vind je een passend alternatief.

Kijk voor alle tijden en specificaties in het rooster via de app of op de website. Vergeet niet om een plek te reserveren. Let op: je mag je inschrijven voor maximaal één groepsles per dag.

 

WOD’s

Op dit moment worden er WOD’s aangeboden op de blauwe baan voor vier personen. Dit gaat veranderen naar zes. De locatie blijft hetzelfde, buiten op de blauwe baan in de CrossCamp box.

Starten met CrossCamp? Doe vooral mee! Voordat je kunt deelnemen aan de WOD’s dien je eerst de basiscursus af te ronden (te vinden in het rooster). Tijdens deze cursus leer je alles over de technieken die komen kijken bij deze uitdagende sport.

 

Heropening Klimmen

Heb jij een klimabonnement? Dan kun je ook weer komen klimmen tijdens de reguliere klimuren op maandag, dinsdag en donderdag (van 18.00 – 21.00 uur).

Ook de klimfeestjes gaan weer starten. Op woensdag (tussen 14.00 en 17.00 uur) en zaterdag (tussen 13.00 en 16.00 uur). Meer informatie over klimfeestjes vind je hier.

 

Zaalsport

Het zaalsportseizoen kan helaas niet meer worden hervat. De reden is simpelweg omdat binnensport binnen 1,5 meter is niet toegestaan. 

 

Compensatieregeling

Na de vorige lockdown besloot On Campus om alle jaarabonnementen en 10-badenkaarten te verlengen met de helft van de tijd dat wij gesloten waren. Goed nieuws: ook dit keer gaan wij deze regeling treffen. Let op: om in aanmerking te komen voor compensatie dien je zelf een aanvraag te doen. Meer informatie over de compensatieregeling en het aanvragen hiervan vind je hier.

 

Verwerken van de compensatie

Heb jij compensatie aangevraagd? Als je dit voor zaterdag 15 mei 2021 hebt gedaan is de aanvraag verwerkt. Alle latere aanvragen worden binnen één week na aanvragen verwerkt.

 

Aanschaffen/verlengen abonnement

Wil je een abonnement aanschaffen of verlengen? Wij zien je graag! Kom langs bij onze receptie en wij maken het abonnement in orde. Tip: vergeet je mondkapje niet.

 

Verantwoord sporten bij On Campus – de regels

Een ieder die bij On Campus komt sporten dient zich aan de door RIVM opgestelde richtlijnen te houden. Op die manier zorgen we ervoor dat verspreiding van het virus wordt tegengegaan. Lees daarom voor uw eigen veiligheid en die van een ander de onderstaande regels goed door.

 

1. Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: 1,5 meter voor personen ouder dan 12 jaar; Draag in het pand een mondkapje.

2. Kom alleen op vooraf besproken tijden. Dit betekent de tijd waarop je een plek hebt gereserveerd in de app (hierover volgt later meer uitleg).

3. Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;
4. Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of de auto.

5. Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie;

6. Volg altijd de aanwijzingen op van de daartoe bevoegde personen;

7. Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet;

8. Trek thuis je sportkleding aan en neem een handdoek, gevulde bidon en matje mee als je komt sporten;

9. Was voorafgaand en na afloop van het bezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

10. Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;

11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);

12. Beperk gebruik van niet noodzakelijke ruimten in de accommodatie;

13. Douche thuis;

14. Verlaat direct na het sporten zo spoedig mogelijk de accommodatie;

15. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

16. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/ of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je weer sporten en naar buiten;

17. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

18. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) tot 7 dagen na de vaststelling.

19. Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

20. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 

Delen op Google +

Meer nieuws