Nieuwe rondweg gaat in gebruik

Einde van de werkzaamheden

Nieuwe rondweg gaat in gebruik

Het is zover: de parkeerwerkzaamheden komen ten einde. Het éénrichtingsverkeer op de campus gaat van start.

Op maandag 29 augustus start niet enkel het nieuwe schooljaar voor de studenten van Windesheim. Dit is ook de dag dat de rondweg in gebruik wordt genomen. Dit betekent:

  • Aanrijden via de nieuwe route 
  • Uitrijden zoals je gewend bent
  • Geen parkeerkaartje meer - kenteken wordt geregistreerd en uitrijden gaat via bankpas bij de slagboom
  • Bezoekers fysio en zwemschool Wezep halen uitrijkaart bij receptie 
  • Parkeerdrukte verwacht. Parkeerplaats vol? Dan rijd je uit
  • Fietsverkeer arriveert langs gebouw S of slaat af voor het Greijdanus college

De nieuwe rondweg verbetert de veiligheid op de campus. Dit staat uiteraard hoog in het vaandel, maar zorgt er wel voor dat wij allen moeten wennen aan een nieuwe parkeersituatie. Vooral in de maanden september en oktober kun je rekenen op parkeerhinder. Wij raden daarom aan om indien mogelijk met het ov, de fiets of te voet naar locatie te komen. Kom je wel met de auto? Vertrek dan op tijd van huis.

In- en uitrijden

We hebben deze zomer al kort kunnen wennen aan de nieuwe aanrijroute. Wanneer je vanaf de IJsselallee de Burgemeester van Walsumlaan oprijdt sla je direct rechtsaf. Je ziet ook een duidelijk dranghek spandoek maar daarop ‘nieuwe route On Campus’.

Rijd vervolgens helemaal door tot je het parkeerterrein van On Campus tegenkomt. Goed om te weten: de invalide parkeerplaats bevindt zich nog steeds op dezelfde plek. Is het terrein vol? Dan dien je helaas weer uit te rijden. Uitrijden gaat op dezelfde plek als dat je nu gewend bent.

Afbeelding3.jpg

Parkeren zonder parkeerkaartje

Wanneer je de slagboom nadert zul je merken dat deze opengaat, zonder dat er een parkeerkaartje uit het tourniquet komt. Dit klopt. Het nieuwe systeem is namelijk papierloos. Het parkeren is echter niet kosteloos. Hoe werkt betalen? Dat gaat via de tourniquet bij het uitrijden.

Als je de parkeerplaats afrijdt wordt er door het tourniquet bij de slagboom gevraagd om je pinpas aan te bieden (standaard kosten twee euro). Houdt je pas voor de daarvoor aangewezen plek bij de slagboom. Je kunt vervolgens uitrijden.

Goed om te weten:

  • Binnen het halfuur kun je gratis uitrijden
  • Na half 6 inrijden en in het weekend is parkeren kosteloos

Invalide en taxi’s

Mensen die in het bezit zijn van een gehandicaptenkaart en taxi’s parkeren nog steeds op dezelfde plek. Ook deze parkeerplaats wordt via dezelfde weg benadert als de overige parkeerplekken. Voor de ingang van deze parkeerplaats staat opnieuw een slagboom waar gecontroleerd wordt of je het recht hebt om daar te staan.

Uitrijkaarten 10 rittenkaarten, losse tickets, fysio en zwemschool Wezep

Heb je recht op een uitrijkaart? Bijvoorbeeld omdat je sport met een 10-rittenkaart of los ticket? Dan kun je deze ophalen bij de receptie. Daarbij laat je altijd je sportpas of qr-code zien aan de receptionist zodat wij weten of je hier inderdaad recht op hebt. 

Bezoekers van Fysiomobilae en Zwemschool Wezep kunnen een uitrijkaart verkrijgen via de fysio/zwemschool. Dus niet meer via ons. 

Parkeerplaats vol? Dan rijd je uit

In de oude situatie ging de slagboom van het parkeerterrein enkel omhoog wanneer er een plek is. Vanwege de nieuwe inrichting van de parkeerplaatsen rondom de Campus is het in de nieuwe situatie zo dat de slagboom altijd omhoog gaat. Ongeacht of er plek is of niet. Waarom? Omdat er anders bij drukte een file ontstaat op de Burgemeester van Walsumlaan en misschien zelfs wel op de IJsselallee. Dit moet voorkomen worden. Is de parkeerplaats vol? Dan word je vriendelijk verzocht om weer uit te rijden.

Fietsverkeer en voetgangers

Ook voor fietsers en voetgangers gaat er met de nieuwe rondweg een wijziging plaatsvinden. Er zijn twee verschillende manieren waarop je On Campus kunt bereiken:

  1. Langs gebouw S. Hierbij verandert er niks ten opzichte van de oude situatie.
  2. Langs het spoor. Je fiets/loopt door tot je links af kunt slaan richting het Greijdanus college. Vervolgens zie je opnieuw een afslag naar links waarbij je het On Campus terrein bereikt.

De nieuwe situatie is voor fietsers en voetgangers een stuk veiliger. Er wordt voorkomen dat zij kris kras over de parkeerplaats gaan.

Afbeelding: mogelijke twee fietsroutes om onze parkeerplaats te bereiken.

Fietsen parkeren.jpg

De nieuwe situatie is wennen voor iedereen. Nogmaals, met name in de maanden september en oktober verwacten wij parkeerhinder. Kom indien mogelijk met het ov, de fiets of te voet naar locatie te komen. Kom je wel met de auto? Vertrek dan op tijd van huis.

Heb je vragen over de nieuwe rondweg? Wij staan altijd voor je klaar.