Tessa naar het WK Studenten Powerliften

Volgende stap na een gouden medaille op het NK

Tessa naar het WK Studenten Powerliften

Tessa Ophoff (21) heeft zich geplaatst voor het Wereldkampioenschap Studenten Powerliften, dat plaatsvindt in Slovenië. Afgelopen jaar heeft ze zich op het NK Studenten Powerliften weten te kwalificeren voor deze wedstrijd.

Op vrijdag 3 november is het zover: dan neemt Tessa het op tegen studenten van over de hele wereld. Op dit moment is ze hard aan het trainen om een goede prestatie neer te zetten. In een week traint ze vier keer, waarbij de nadruk ligt op oefeningen als squats, bench presses en deadlifts.

We spraken vorig jaar met Tessa in de aanloop naar haar deelname aan het NK Studenten Powerliften. Toen vertelde ze dat ze haar kansen hoog inschatte. Dit heeft ze waargemaakt; ze verbrak de studentenrecords voor bankdrukken en deadliften. Tessa: “Ik heb enorm van de wedstrijddag genoten en uiteindelijk de gouden medaille gehaald met een 150 kg squat, 80,5 kg benchpress en 175,5 kg deadlift.”

NSK-30.jpg

Tessa komt tijdens het WK Studenten Powerliften uit voor studentenstad Zwolle. De voorwaarde die eraan hangt is dat je in het bezit bent van een studentenlidmaatschap. Deze heeft Tessa, namelijk bij On Campus.

Haar verwachtingen voor het WK? “Hoewel ik zeker concurrenten heb, hoop ik mee te doen voor de top 3. Mijn trainingen gaan goed en met de kilo’s die ik nu til, ziet het er positief uit.” Haar PR’s liggen op dit moment op 175 kg squat, 90 kg benchpress en 187,5 kg deadlift. Deze gewichten hoopt ze ook te tillen op het WK.

NSK-66.jpg

Haar deelname zal live te volgen zijn via het YouTube-kanaal van IPF Powerlifting. We wensen Tessa veel succes met de voorbereidingen en de wedstrijd in Slovenië!

Meer weten over Tessa en powerlifting? Lees hier het hele verhaal.