Therapiezwemmen

Bij pijnklachten in spieren en gewrichten kan therapiezwemmen een positieve uitwerking hebben. Met therapiezwemmen bij On Campus doe je oefeningen in het therapiebad met een constante watertemperatuur van 32,5 graden Celsius. Onder begeleiding van professionals, aangevuld met studenten die opleiding Psychomotorische Therapie volgen, leer je je gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor pijn minder wordt of weggaat. 

Therapiezwemmen


Minder belastend voor je lichaam

In het water kun je meer oefeningen doen zonder verergering van klachten, dan je op het droge aan kunt. Dat maakt therapiezwemmen ook geschikt bij het revalideren na een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op je lichaam af waardoor je bijvoorbeeld je looptechniek kunt oefenen zonder dat je je been, heupen of gewrichten overbelast. Met therapiezwemmen werk je naast het verminderen van je klachten tegelijkertijd aan je conditie en mobiliteit. Bij On Campus kun je zowel individueel als in groepsverband therapiezwemmen.

Therapiezwemmen voor kinderen met een beperking

En speciale vorm van therapiezwemmen is het therapiezwemmen voor kinderen en jeugdigen met een beperking. In kleine groepen worden zij begeleid in het water en wordt hen de eerste beginselen van zwemmen geleerd. Als er sprake is van ontwikkeling, kan het kind doorgaan in het instructiebad van On Campus om verder te leren voor het halen van een zwemdiploma.

Wordt therapiezwemmen vergoed?

Je kunt therapiezwemmen zelf aanvragen, maar het kan ook deel uitmaken van een behandeling bij de fysiotherapeut. In het laatste geval wordt het vergoed door de zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor de details.

Vooraf aanmelden

Om deel te nemen aan therapiezwemmen dien je je vooraf aan te melden. Wij nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek verkennen we je specifieke situatie en doen wij je afhankelijk van je klachten, wensen en de mogelijkheden een passend aanbod. Dat aanbod kan variëren van individuele tot groepsbegeleiding.

Prijzen

Abonnementen en rittenkaarten voor therapiezwemmen worden bij ons enkel verkocht bij de receptie. 

Jaarabonnement: €345,-
10-rittenkaart: €76,75
Los kaartje: €8,20

Contact

Weet je nog niet precies wat je zoekt of heb je vragen over therapiezwemmen bij On Campus?
We staan altijd voor je klaar.

NEEM CONTACT OP