Mei is voedingsmaand

Voeding voor een gezonde leefstijl

Mei is voedingsmaand

In de maand mei gaat er een nieuwe vitaliteitsmaand van start. Het thema is dit keer: voeding. Doe mee aan een live cooking event, ontdek hoe je makkelijk, gezond én creatief de lunchtrommel van je kind vult, laat je inspireren op de informatiemarkt en leer alles over plantaardige voeding en sport door een lezing te volgen van experts.

In het seizoen 2022/2023 richt On Campus zich op vitaliteit. Mei staat volledig in het teken van voeding. Termen als plantaardig, eiwitrijk en macronutriënten heb je vast wel eens voorbij horen komen. Maar wat is er nou eigenlijk allemaal op dit gebied? Wij organiseren deze maand unieke activiteiten die bijdragen aan het vergroten van je kennis op het gebied van voeding, je laten genieten van heerlijke gerechten of laten ervaren dat gezond niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.

Wij verwachten dat de activiteiten snel vol zitten. Wacht dus niet te lang met opgeven, want VOL=VOL.

Programma

Workshop ‘De gezonde lunchtrommel’

Smeer jij elke ochtend trouw bammetjes voor in de lunchtrommel van je zoon of dochter? En vind je het leuk om dit een keer helemaal anders te doen?

Tijdens de workshop ‘De gezonde lunchtrommel’ leer je hoe je een lunchtrommel gezond én aantrekkelijk maakt. Geen zorgen, ook de boterham komt terug! Nadat we gezamenlijk een aantal verschillende lunchgerechten hebben bereid, nemen we plaats aan de eettafel om ze te proeven. Na afloop ontvang je een e-book met informatie en de leftovers… als die er zijn.

Goed om te weten: Mocht er sprake zijn van een lactose- of glutenintolerantie, vermeld dit dan in onderstaand formulier. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Wanneer het gaat om een allergie is het voor ons niet haalbaar om hier rekening mee te houden.

Specificaties

Datums en tijden:
Maandag 1 mei 10:00-12:30 uur
Woensdag 3 mei 10:00-12:30 uur
Locatie:
Sportcafé
Aantal:
15 ouders – geef bij het inschrijfformulier aan met hoeveel kinderen je komt (maximaal twee per ouder)
Voor:
Iedereen, een On Campus lidmaatschap is niet verplicht
Aanmelden:
Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met (kinder)voedingscoach Josanne Witjes. Ga voor meer informatie naar www.voedingsmama.nl

Informatiemarkt

Kom op maandag 8 mei of donderdag 11 mei langs op onze informatiemarkt! Loop langs verschillende kraampjes voor een gezonde smoothie, inspiratie voor een gevarieerd weekmenu of laat je eigen lichaamssamenstelling meten. Bij andere kraampjes leer je alles over de vitaliteitstrategie van On Campus. Denk met ons mee over nieuwe activiteiten. Waar heb jij behoefte aan als klant? En hoe kan On Campus daaraan bijdragen? Op donderdag is er ook een leefstijlcoach aanwezig die je vragen op het gebied van leefstijl en voeding kan beantwoorden.

Specificaties

Datums en tijden:
Maandag 8 mei: 18:00-21:00
Donderdag 11 mei: 12:00-15:00
Locatie: Klimhal
Aantal bezoekers: Onbeperkt
Voor: Iedereen, een On Campus lidmaatschap is niet nodig

Live cooking

Tijdens de voedingsmaand organiseren we twee live cooking workshops. Terwijl je aan de slag gaat met diverse ingrediënten kom je alles te weten over verantwoorde voeding. Eet je al vegetarisch of ligt hier je interesse? Dan is de workshop Vegetarisch koken iets voor jou. Wil je weten hoe je voeding optimaal kunt inzetten om je energieniveau te verhogen? Ook daarvoor bieden wij een passende workshop aan.

Eerste workshop: Vegetarisch koken
Vegetarisch eten is meer dan alleen het vervangen van het vlees op je bord. Wil je leren hoe je een gezonde en gevarieerde vegetarische maaltijd kunt bereiden? Dan is deze kookworkshop precies wat je zoekt! Je komt bijvoorbeeld te weten hoe je met biologische seizoensproducten een evenwichtige maaltijd op tafel kunt zetten.

Tweede workshop: Haal meer energie uit je voeding
Tijdens deze workshop maak je allerlei kleine gerechten waarin producten aan bod komen die je energieniveau een flinke boost zullen geven. Na de workshop weet je alles over heilzame kruiden en specerijen, welke voedingsmiddelen je energie geven en hoe je het beste etiketten kunt lezen. Na de workshop ga je naar huis met een goedgevulde maag en een boekje vol gezonde recepten.

Specificaties

Datum en tijden:
Zondag 21 mei
11:00 – 13:30 uur (vegetarisch koken)
16:00 – 18:30 uur (haal meer energie uit je voeding)
Locatie: Sportcafé
Aantal: 16 deelnemers per kookworkshop
Voor: Iedereen met een On Campus lidmaatschap (jaarabonnement, maandabonnement of 10-rittenkaart)
Aanmelden: Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina

Het live cooking event wordt georganiseerd in samenwerking met de Vitaliteitsfactory.
Ga voor meer informatie naar www.vitaliteitsfactory.nl

Leer alles over krachtsport en voeding

Als je aan krachtsport doet, dan wil je natuurlijk maximaal resultaat van de geleverde inspanning. Van de zin ‘abs are made in the kitchen’ heb je vast wel eens gehoord. En zo niet, dan kunnen wij zeggen: dit klopt als een bus. Voeding is essentieel om spiergroei te realiseren. Maar hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je voldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt? En wat is de juiste voeding? Kun je nog wel genieten van taart of een koekje op z’n tijd? Elian Goettsch is een expert op het gebied van krachtsport en voeding en kan je er alles over vertellen. Ook zal hij je handige tips en tricks geven.

Specificaties

Datum en tijd:
Dinsdag 23 mei 19.30-20.30
Locatie: Zaal Z0.02/03
Aantal: 50 deelnemers
Voor: Iedereen, een On Campus lidmaatschap is niet nodig
Aanmelden: Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina

Leer alles over plantaardige voeding

Veganistisch eten wordt steeds populairder. Maar is dit een ‘trend’ of is dit het ‘dieet’ van de toekomst? Viënne van Eijmeren is arts in opleiding, voedingsdeskundige en zelf al jaren veganistisch. Ze kan je alles vanuit wetenschappelijke onderbouwing vertellen over hoe je het maximale gezondheidsvoordeel uit een plantaardig dieet kunt halen.

Specificaties

Datum en tijd:
Woensdag 24 mei 19.00-21.30
Locatie: Zaal 6
Aantal: 30 deelnemers
Voor: Iedereen, een On Campus lidmaatschap is niet nodig
Aanmelden: Geef je op via het inschrijfformulier onderaan deze pagina

1-op-1 miniconsult

Wil jij graag een bepaalde gedragsverandering bereiken? En wil je erachter komen wat voor jou helpt om beter voor jezelf en je gezondheid te zorgen? Hadassa Rotteveel geeft je tijdens een 1-op-1 miniconsult graag een aantal handvatten waarmee je aan de slag kunt gaan. Ze geeft je de nodige inspiratie om de eerste stappen te zetten op weg naar een gezondere leefstijl.

Specificaties

Datum en tijd: (consulten in tijdsblokken van 15 minuten)
Maandag 22 mei 16:00-20:00
Donderdag 25 mei 09:00-13:00

Goed om te weten: Na aanmelding word je ingedeeld in een bepaald tijdsblok. Wil je een voorkeurstijd doorgeven? Dat kan door bij opmerkingen onderaan het formulier de tijd aan te geven waarop je graag zou willen komen. We doen ons best om je op de aangegeven tijd in te delen. Zit het tijdsblok al vol? In dat geval krijg je een andere tijd aangewezen.

Locatie: Fitnesskantoor
Aantal: 4 deelnemers per uur
Voor: Iedereen met een On Campus lidmaatschap (jaarabonnement, maandabonnement of 10-rittenkaart)

Aanmelden activiteiten

Wil je deelnemen aan één van deze activiteiten? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Let op: de live cooking workshops en de 1-op-1 miniconsults zijn alleen voor leden. De overige activiteiten zijn voor zowel leden als niet-leden. Voor alle activiteiten geldt: VOL=VOL. 

(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
Dit is een standaard veld. Mocht er maar 1 activiteit van toepassing zijn kun je deze leeglaten.
Dit is een standaard tekstveld. Het kan zijn dat de activiteit waarvoor je je inschrijft wordt aangeboden op meerdere data/tijdstippen. Noteer welke je wenst deel te nemen.
(Optioneel)

Over vitaliteit

Het woord vitaliteit heb je vast wel eens gehoord. Je vitaal voelen gaat verder dan het hebben van een gezond lichaam. Je mentale en sociale gezondheid zijn net zo belangrijk. En heb je wel eens gelet op je omgeving? Ook dit heeft invloed op je vitaliteit.

Gedurende onze diverse themamaanden organiseren we activiteiten, een gave cursus, nodigen we gastsprekers uit of dagen wij je uit om deel te nemen aan uitdagende challenges. Uiteraard zullen we tussen deze maanden door ook veel aandacht besteden aan dit onderwerp. Het doel: dat jij de vitaalste versie van jezelf wordt.