Wat beweegt Jeroen?

Wat beweegt Jeroen?

Jeroen werkt als recruiter en studentbegeleider op hogeschool Windesheim. 

Hij is minimaal drie keer per week in het fitnesscentrum te vinden voor een SYNRGY les. Vijf jaar geleden zag Jeroens leven er ineens een stuk minder fraai uit. Op een dag ging hij naar de huisarts met duizelings- en benauwdheidsklachten. De huisarts verzuimde hem door te sturen naar het ziekenhuis. Later die dag kreeg Jeroen schokkend nieuws. Hij bleek van ’s middags twee uur tot ’s avonds elf uur een hartinfarct te hebben doorgemaakt.

Maandenlange revalidatie volgde. In eerste instantie gaven de artsen aan dat Jeroen er rekening mee moest houden dat hij zich nooit meer fanatiek zou kunnen inspannen. Dit bleek wederom een fout. Hij kreeg een vaste cardioloog toegewezen die gaf hem een andere boodschap, die raadde aan juist wél te gaan bewegen. Dat laatste nam Jeroen aan en hij besloot banen te gaan zwemmen. Al snel merkte hij dat hij zowel fysiek als mentaal vooruitging.

Een jaar na de heftige gebeurtenis besloot Jeroen SYNRGY te gaan doen in het fitnesscentrum. Hij wilde conditie opbouwen en het maximale uit zichzelf halen, ondanks het advies om op slechts 80% van zijn kunnen te sporten. Jeroen: “Ik wil uit elke les het maximale halen, met SYNRGY kan dat. Net dat beetje extra gewicht pakken en doorgaan tot de laatste seconde, dat geeft mij een heerlijk gevoel.”

On Campus_Jeroen Synrgy_A3A6420.jpg

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

Foto: Gijs Versteeg