Focus op vitaliteit

De aandacht voor gezond leven en vitaliteit is groter dan ooit. Wij geloven dat een fit lichaam de basis is voor een sociaal en gelukkig bestaan. Vanuit die gedachte investeren we bij On Campus in jouw gezondheid en vitaliteit. 

Je vitaal voelen betekent niet alleen dat je fysiek goed in je vel zit. Je ervaart dan ook rust in je hoofd en je geniet van sociale contacten in een fijne omgeving. Bij On Campus komen al deze facetten van vitaliteit samen.

 

Focus op vitaliteit

Lekker in je lijf (1).png

Lekker in je lijf

Wij zeggen al jaren dat het hebben van een fit lichaam de basis is voor een gezond en gelukkig leven. Door regelmatig te sporten en bewegen, word je fitter en krijg je meer energie. Je goed voelen in je lichaam betekent hierin niet dat er een bepaald lichaamsbeeld nagestreefd moet worden. Het gaat erom dat je in je dagelijks leven comfortabel bent. Dat je ongehinderd de dingen kunt ondernemen waar jij gelukkig van wordt. Beweging is daarbij essentieel, ieder op zijn eigen niveau. De één zwemt rustig in het warme water van het therapiebad, de ander verlaat volledig uitgeput de CrossCamp-box. On Campus is een plek voor iedereen die vooruit wil. Dat is waar wij altijd voor hebben gestaan en dat gaat niet veranderen. Je niveau, achtergrond en voorkomen maakt bij ons niet uit. Net als thuis. Onze medewerkers helpen je bij het boeken van vooruitgang. Stapje voor stapje, maar soms ook met grote sprongen tegelijk. Zij denken en leven met je mee en dagen je uit.

Rust in je hoofd

Het tweede element van vitaliteit is mentaal welzijn. Dit facet krijgt bij het grote publiek steeds meer aandacht. Ook binnen ons sportcomplex is dit merkbaar. Waar yoga of pilates voorheen nog werd bestempeld als zijnde zweverig, wordt het doen van ademhalingsoefeningen nu bijna gezien als essentieel. Een hele fijne ontwikkeling wat ons betreft waar wij graag aan bijdragen.

Het hebben van rust in je hoofd zorgt voor weerbaarheid, veerkracht en het belangrijkst: geluk. Hoe zorg je voor rust in je hoofd? Ons advies: begin klein. Maak een lunchwandeling, luister naar muziek of adem een paar keer diep in en uit. Ieder mens heeft een eigen vorm van het creëren van rust in het hoofd. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat jij weet wat bij jou past.

Waardevolle contacten

Het derde element van vitaliteit is het sociale element. Een vitaal bestaan gaat hand in hand met waardevolle contacten. Familie, vrienden, collega’s en goede kennissen maken niet alleen je leven van hogere kwaliteit, ook je eigenwaarde stijgt. Een mens wil kunnen delen. Samen huilen, samen lachen en samen vieren. Een simpel praatje met een medesporter, onze receptionist of instructeur kan van grote waarde zijn. En een biertje in het Sportcafé na een wedstrijd of op de vrijdagmiddag, kan dit nog wel? Ons antwoord hier is ja, dit kan zeker. Het sociale aspect dat hiermee gepaard gaat kan namelijk een grote bijdrage leveren aan de vitaliteit van een mens.

In een fijne omgeving

Het laatste element van vitaliteit is je omgeving. Onderzoek heeft uitgewezen dat het wel degelijk uitmaakt in wat voor omgeving jij je begeeft. Iemand die is opgegroeid in een stabiel gezin, van jongs af aan gestimuleerd wordt om te sporten en de mogelijkheid krijgt een opleiding te volgen heeft meer kans op een vitaal leven dan iemand die dit niet kent. Op latere leeftijd is een fijne omgeving wel iets wat je voor jezelf kunt creëren. Wij willen hier als On Campus graag een bijdrage aan leveren. Dit begint bij ons eigen complex. Door alle faciliteiten zo goed mogelijk in te richten, willen wij de ervaring van onze bezoekers zo prettig mogelijk maken. Daarnaast zien wij het als een stuk bewustwording: hoe kun jij je omgeving vitaler maken?