Focus op voeding

Meer energie door de juiste voedingskeuze

Focus op voeding

Rob Verschuren is personal trainer en fitnessinstructeur bij On Campus. Hij vertelt over zijn eigen ervaring en de invloed van bepaalde voeding op zijn fysieke en mentale gezondheid. Welke keuzes maakt hij voor optimale energie en hoe is een plantaardig dieet hem bevallen?

De maand mei staat volledig in het teken van voeding bij On Campus. Een belangrijk thema: de laatste jaren komen er namelijk veel verschillende ´trends´, diëten en adviezen voorbij op het gebied van voeding en gezondheid. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende energie en voedingsstoffen binnenkrijgt? En wat is de juiste voeding voor jou? Dit heb je je misschien zelf ook wel eens afgevraagd. De antwoorden kunnen voor iedereen verschillend zijn. Rob vertelt wat voor hem het beste werkte om zijn energieniveau omhoog te halen.

Meer energie door voeding en fitness

“Mijn bewustwording van wat je voedingskeuze met je kan doen begon in een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat en weinig energie had. Ik merkte wel dat fitnessen mij hielp bij het verhogen van mijn energie. Daardoor begon ik fitness steeds serieuzer te nemen en wat later begon ik ook te experimenteren met voeding. Dit begon eerst klein, door meer calorieën te eten. Ik merkte dat ik meer energie kreeg gedurende de dag, maar ook dat mijn prestaties verbeterden tijdens het trainen. Toen ik begon te letten op wat ik at, ging ik ook steeds minder bewerkt voedsel eten. Hierdoor voelde ik me stapsgewijs ook steeds fitter en sterker, zowel fysiek als mentaal.”

“Voeding speelt voor mij een cruciale rol om het beste uit mijn dag te halen. Het geeft mij de energie om dingen te doen waar ik blij van word. Ik hou ervan om mezelf zowel fysiek als mentaal uit te dagen en ik merk dat goede voeding mij daar enorm bij helpt. De basis bestaat voor mij uit het binnenkrijgen van genoeg calorieën en het eten van zo gevarieerd mogelijke maaltijden met onbewerkte en natuurlijke producten.”

“Tijdens de wisseling van de seizoenen en voornamelijk richting de winter merk ik dat ik vermoeider en neerslachtiger raak dan in de zomer. In deze periode neem ik dan vitamine D en magnesium om me minder vermoeid en neerslachtig te voelen. Zo zijn er nog veel meer belangrijke vitamines en mineralen die helpen bij een goede gezondheid.”

Robverschuren.jpg

Ervaring met een plantaardig dieet

“Ik heb een maand lang veganistisch gegeten om te kijken of dat voor mij werkte. Ik vond namelijk dat ik te veel vlees at en was benieuwd wat een plantaardige dieet deed met mijn sportprestaties. Tot mijn verbazing merkte ik dat mijn energielevel consistent bleef gedurende de dag en ik me langer kon focussen. Bij het sporten merkte ik op dat ik veel later verzuurde dan toen ik wel vlees at, maar ik verloor daarentegen wel explosieve kracht. Op dit moment eet ik niet meer volledig veganistisch, maar ik ben wel minder vlees gaan eten dan voorheen. Ik merk dat de combinatie van plantaardige voeding en vlees voor mij op mentaal en fysiek gebied voordelen oplevert.”

Wil je zelf ook meer te weten komen over plantaardige voeding of wil je weten hoe je je energieniveau kunt verhogen? Neem dan deel aan één van de live cooking workshops die wij deze maand organiseren. Terwijl je aan de slag gaat met diverse ingrediënten kom je alles te weten over verantwoorde voeding. Klik hier voor meer informatie.