Zwemmen

 

Wie van zwemmen houdt, is bij On Campus aan het goede adres. In het wedstrijdbad, instructiebad en therapiebad zijn veel verschillende mogelijkheden om te zwemmen of te bewegen in (warm) water. Banenzwemmen, groepslessen, warmwaterzwemmen, therapiezwemmen, ouder & kindzwemmen, zwanger en fit, zwemles - het kan allemaal.

 

Toegankelijk voor mindervaliden

Onze zwembaden en kleedruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. De kleedkamers zijn extra ruim ingericht voor gebruik door mensen met een lichamelijke beperking. Het therapiebad kan via de hellingbaan betreden worden. En wie zeer moeilijk ter been is, kan ook met een brancard of rolstoel het water in. Het therapiebad heeft een diep en een ondiep gedeelte en is voorzien van een beweegbare bodem en een tillift. Er zijn speciale stoelen aanwezig en douchen op een brancard is mogelijk. Ook is er een passieve en actieve lift aanwezig.

 

Voor kinderen

Tijdens onze reguliere zwemuren zijn kinderen niet toegestaan.

Wil je zwemmen met je kindje? Dat kan tijdens onze speciale ouder en kind uren. Deze uren kun je bijvoorbeeld gebruiken om samen te oefenen voor het behalen van een zwemdiploma. Tijdens onze reguliere zwemuren zijn kinderen zonder zwemdiploma niet toegestaan.


Zwemactiviteiten

Met je zwemabonnement kun je individueel zwemmen én deelnemen aan alle groepslessen.

Banenzwemmen kan dagelijks, op vaste tijden. Kies je liever voor een groepsles in het water? Ook dat kan iedere dag.

 

Hiernaast lees je de beschrijvingen van onze aqualessen. Het volledige zwemrooster bekijk je hier. Wil je een los kaartje, een tienbadenkaart of een liever een abonnement?
Bekijk alle tarieven

Aqualessen

Aquamove is een manier van hardlopen in het water. Met een wetbelt om je middel, worden krachtoefeningen afgewisseld met diverse loopvormen. Oefeningen met snelheid voor de conditie en pittige oefeningen gericht op spieropbouw en uithoudingsvermogen.

Op muziek werken aan de conditie. Krachtige oefenvormen in combinatie met snelheid en uithoudingsvermogen. Deze oefenvormen worden op een ritmische manier uitgevoerd, met en zonder materialen, in het ondiepe bad. (± 1,30 meter)

Geschikt voor alle niveaus: van startende zwemmers die de borstcrawl onder de knie willen krijgen tot ervaren zwemmers die hun techniek willen verbeteren. Onze instructeurs geven je persoonlijke tips en adviezen, waarmee je de borstcrawl op jouw eigen tempo en niveau kunt trainen.

Voor de 50+er die vitaal wilt blijven en de conditie op peil wilt houden. Rekening houdend met het algehele gestel van de doelgroep zijn er verschillende oefeningen in ondiep water (±1,30 meter). Deze oefeningen zijn gericht op de grote gewrichten en het onderhouden van de spierspanning.

Op een speelse wijze kennismaken met het water, samen met een begeleider. Er wordt gezongen, gespetterd en er worden survival vormen geoefend voor het leren omgaan in en om het water. Daarnaast krijgen ouders handvaten voor het zwemmen in eigen tijd. Ouder en kind is voor kinderen van 3 maanden t/m 4 jaar.

Werking aan de grote en kleine spieren in warm(er) water is ideaal voor een betere houding! Deze rustgevende les is toch inspannend, in een dynamisch, vloeiende vorm.

Een leuke mix van activiteiten in het water, voor volwassenen van alle leeftijden. Actief bewegen, ontspanning en plezier staan centraal. Deze aquasportles is ideaal om fit en gezond te blijven. Bijkomend voordeel is de minimale kans op blessures, omdat je onbelast kunt bewegen in het water. Iedere keer ligt het accent weer op andere activiteiten, je kunt in je eigen tempo meedoen.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel aan je lichaam. Een zwangerschap hoeft geen beletsel te zijn om actief te bewegen. Zwanger en fit biedt je voor én na de bevalling zowel een moment van inspanning als van ontspanning.

Warmwaterzwemmen

Voor wie wil zwemmen of bewegen in warm water, zijn er bij On Campus veel mogelijkheden. Ouderen of mensen met een lichte beperking die bij het zwemmen of bewegen in het water geen speciale begeleiding van een professional nodig hebben, kunnen vrij warmwaterzwemmen in het therapiebad. Ook is therapiezwemmen onder begeleiding en op afspraak mogelijk.

Lees meer over Warmwaterzwemmen


Over onze baden

Het wedstrijdbad is 25 x 12,5 meter en de watertemperatuur is ongeveer 27,5 graden. Het instructiebad is 20 x 10 meter, heeft een verstelbare bodem en de watertemperatuur is ongeveer 29,5 graden. Het therapiebad is 15 x 15 meter en het water is met 33 graden aangenaam voor spieren en gewrichten.

Bekijk alle baden

Zwemclub

Welk kind houdt er niet van - lekker spelen in het zwembad! Voor kinderen met een beperking is dit soms een hele uitdaging. Daarom is er bij On Campus iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur een zwemclub voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een beperking of handicap.
Meer over de zwemclub

Zwemles op maat

Niet alle kinderen kunnen leren zwemmen bij reguliere zwemlessen. Voor kinderen met een lichamelijke beperking, gedrags-, leer-, ontwikkelingsproblemen of andere beperkingen, is er bij On Campus zwemles op maat: wekelijks 30 minuten zwemmen met persoonlijke zweminstructie.