Warmwaterzwemmen

Voor wie wil zwemmen of bewegen in warm water, zijn er bij On Campus veel mogelijkheden. Ouderen of mensen met een lichte beperking die bij het zwemmen of bewegen in het water geen speciale begeleiding van een professional nodig hebben, kunnen vrij warmwaterzwemmen in het therapiebad. Ook is therapiezwemmen onder begeleiding en op afspraak mogelijk. En groepsactiviteiten zoals fitgym, ouder en kindzwemmen, zwanger & fit of pilates worden meerdere keren per week aangeboden.

Warmwaterzwemmen

Vrij warmwaterzwemmen
Vrij warmwaterzwemmen
Lees meer
Therapiezwemmen
Therapiezwemmen
Lees meer
Pilates
Pilates
Lees meer
Ouder en kind zwemmen
Ouder en kind zwemmen
Lees meer
Zwanger en fit
Zwanger en fit
Lees meer
Fitgym
Fitgym
Lees meer

Prettig bewegen in lekker warm water

Bewegen helpt klachten te verlichten of soms zelfs te voorkomen. Daarnaast heeft bewegen een positief effect op onder andere lichaamsgewicht, vetpercentage, bloeddruk en insulinegevoeligheid. Voor wie weinig kan bewegen, is zwemmen of bewegen in het water vaak ideaal. Water maakt nu eenmaal licht. Bij veel zwembaden is de temperatuur echter laag. Ouderen en mensen met een beperking koelen daardoor snel af, waardoor ook het plezier om te zwemmen of te bewegen in het water verdwijnt. Het water van het therapiebad van On Campus is aangenaam warm, het is altijd 33 graden Celsius. In het water van ons therapiebad zit bovendien zeer beperkt chloor en door de toevoeging van zout wordt de opwaartse druk verbeterd. Dit maakt bewegen en zwemmen in het therapiebad prettiger en gemakkelijker.

Goed toegankelijk voor mindervaliden

Het therapiebad en de naastgelegen kleedruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Bezoekers hoeven geen trap te lopen. De kleedkamers zijn extra ruim ingericht voor gebruik door mensen met een beperking. Het therapiebad kan via de hellingbaan betreden worden. En wie zeer moeilijk ter been is, kan ook met een brancard of rolstoel het water in gaan. Het therapiebad heeft een diep en een ondiep gedeelte en is voorzien van een beweegbare bodem en een tillift. Er zijn speciale stoelen aanwezig en douchen op een brancard is ook mogelijk. Daarnaast is er een passieve en actieve lift aanwezig.

Tarieven

Soms is een vergoeding voor therapiezwemmen of warmwaterzwemmen mogelijk door zorgverzekeraar of gemeente. Kijk voor onze tarieven voor warmwaterzwemmen en therapiezwemmen in het tarievenoverzicht.

Contact

Weet je nog niet precies wat je zoekt of heb je vragen over warmwaterzwemmen bij On Campus? We staan altijd voor je klaar.

NEEM CONTACT OP