Wat beweegt Jaimy?

20-11-2019

 

De 19-jarige Jaimy volgt de opleiding Social Work aan Windesheim en doet naast haar studie aan synchroonzwemmen. Drie jaar geleden is zij gestart met deze sport. Ze heeft al vijf aanloopdiploma’s en twee wedstrijddiploma’s op zak. Binnenkort hoopt ze de laatste twee diploma’s te halen.

 

Met haar synchroonzwemteam traint Jaimy één keer per week in Almere. Dan werken ze samen aan techniek, conditie en uiteraard het zwemstuk zelf. Daarnaast traint Jaimy zelfstandig. Jaimy: “Het lukt mij niet om doordeweeks op en neer te reizen naar Almere, daarom train ik drie keer per week bij On Campus. Voor synchroonzwemmen moet lang je adem kunnen inhouden en veel uithoudingsvermogen hebben. Daarom wissel ik fitness af met zwemtrainingen. Door de combinatie van kracht- en conditietraining haal ik het beste uit mezelf tijdens het synchroonzwemmen.”

 

Jaimy deed op 2 en 3 november 2019 samen met haar partner mee aan de Regionale kampioenschappen Synchroonzwemmen Senioren. Met hun duet eindigden ze op de tweede plek. “Ik geloof dat we nog veel beter kunnen worden dan we nu zijn. Ik droom ervan om samen met mijn groep of in een duet goud te halen.”

 

Foto van Jaimy tijdens synchroonzwemmen

 

Bij On Campus haal je het beste uit jezelf op het gebied van sport en bewegen. In de rubriek #watbeweegtjou vertellen sporters over hun motivatie om te sporten en bewegen bij On Campus. Via facebook of instagram horen we ook graag van jou: wat beweegt jou?

 

Foto: Gijs Versteeg

Delen op Google +

Meer nieuws